Haberler

Van: Van'da Hat Sergisi

Ünlü Hat Sanatçısı Yusuf Sezer, Van Belediyesi'nin Daveti Üzerine 36. Kişisel Sergisini Van'da Açtı.

Ünlü hat sanatçısı Yusuf Sezer, Van Belediyesi'nin daveti üzerine 36. kişisel sergisini Van'da açtı.

Van Vali Yardımcısı Osman Ahsen, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Emniyet Müdür yardımcıları Ümit Yaşar Adalar ve Nail Aydın, İl Müftüsü Osman Artan ve çok sayıda vatandaşın katıldığı, Van Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi'ndeki 'Hat' sergisi açılışında bir konuşma yapan Sanatçı Yusuf Sezer, ebru sanatının her bir eserinin orijinal ve aherli kağıtların üzerinde yumurta akıyla işlemden geçtikten sonra yapıldığını söyledi. Sezer, burada 40 eserinin mevcut olduğunu, bu eserlerden 15'inin yeni diğerlerinin ise bir önceki sergisinden getirdiğini belirtti. Hat sanatının tezhib, ebru ve minyatür olmak üzere 3 ana bölümü bir arada toplamakta olduğunu ifade eden Sezer, "Eserlerimin Van'daki sanatseverlerle buluşmasında desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Burhan Yenigün'e saygılarımı sunuyorum" dedi.

Açılış töreninin ardından Yusuf Sezer, Belediye Başkanı Burhan Yenigün'e eserlerinden 'Van Belediyesi Burhan Yenigün' isminin yazılı olduğu bir tablo hediye etti. 40 eserin yer aldığı sergi, 20 Ekim 2006 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title