Haberler

Van: Van'da Emniyet Müdürlüğü Personeline "Obezite" Semineri

Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, suç olaylarına karışan birçok personeli tespit ettiklerini ifade ederek, "Personellerden bazıları cezalandırıldı, şaibeli olanların da yerleri değiştirildi" dedi.

Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, suç olaylarına karışan birçok personeli tespit ettiklerini ifade ederek, "Personellerden bazıları cezalandırıldı, şaibeli olanların da yerleri değiştirildi" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi tiyatro salonunda emniyet personeline yönelik düzenlenen 'Obezite' konulu seminer, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Cumhur Dülger tarafından verildi. Obezite hastalığının, fazla yağ dokuları ve yanlış beslenmeden kaynaklandığını anlatan Dülger, mutlaka bu hastalığın tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Şişmanlığın birçok hastalığa da yol açtığına değinen Dülger, doğru beslenme ve alınacak olan kalorilere dikkat edilmesi konularında bilgi verdi. Semineri slayt gösterisi eşliğinde veren Dülger'den sonra bir konuşma yapan Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, bir polisin görevini layıkıyla yapabilmesi için sağlıklı olması gerektiğini söyledi. Personelin görevi kadar hobilerinin de olmasının gerekli olduğunu ifade eden Kesmez, "Biz emniyet mensupları olarak, sağlıklı olmak zorundayız. Obezite hastalığı olan kişinin mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. Ben obezite olan arkadaşımızı istemiyorum. Bu konuda emniyet olarak herkese test yaptıracağız. Obezite olan arkadaşımızı, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne vereceğiz. Orada daha iyi kilo verir. Arkadaşlarımızın sadece görev saatleri değil, sağlıkları da bizim için önemli. Sağlıklı bir şekilde vatanımıza, teşkilatımıza ve ailemize faydalı olacağız" diye konuştu.

İldeki asayiş konularına da değinen Müdür Salih Kesmez, emniyet olarak güvenliği sağlamanın görevleri olduğunu söyledi. Kesmez, ülkenin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyinin kendileri için fark etmemesi gerektiğini ifade ederek, polisin her yerde görevini aynı şekilde yapması gerektiğini kaydetti. Kesmez, "İl olarak mala karşı suçlarda, Türkiye'de diğer illerin başındayız. Teşhisi doğru koymazsak, tedaviyi yapamayız. Kapkaç olayları ilimizde pek olmamaktadır. Şimdiye kadar 4 tane gerçekleşti. 2 tanesi benden önce, 2 tanesi de benim dönemimde oldu. İlimizde günlük karşılaşılan en büyük olay hırsızlık. Her gün ilimizde 4 ila 5 hırsızlık vakası meydana gelmektedir. Bunların olmaması için teknolojiden faydalanacağız. Şehrin muhtelif yerlerine kameralar yerleştireceğiz ve bunları bu şekilde önleyeceğiz. Bu suç oranlarına son zamanlarda karışan arkadaşlarımız da var. Bunların çoğunun tespitini yaptık. Bazılarının da şaibeli olmalarından dolayı yerleri değiştirildi. Eğer bir suça rüşvet alarak karışacaksanız, eğer insanlar satılacaksa, 3 kuruşta aynıdır, 3 milyarda aynıdır. Bu tür suç olaylarına karışarak, çocuğumuza, ailemize haram lokma yedirmeyelim. Umarım kimsenin boğazından haram lokma geçmez. Allah kimsenin çocuğunun boğazına haram lokma, haram para sokmayı nasip etmesin. Teşkilat olarak, bu tür olaylara meydan vermemek için, görevimizi sonuna kadar sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Salih Kesmez, konuşmasının ardından emniyet personeline verdiği bilgilerden dolayı Ahmet Cumhur Dülger'e teşekkür belgesi ve bir de plaket vererek teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title