Haberler

Van: Van'da Cips Ve Patlamış Mısır Üretimi

Van'da, yüzde 40 kapasiteyle günlük 2 ton cips ve patlamış mısır üretimi yapan Öz Sönmezler Limited Şirketi, 33 ile sevkiyat yapıyor.

Van'da, yüzde 40 kapasiteyle günlük 2 ton cips ve patlamış mısır üretimi yapan Öz Sönmezler Limited Şirketi, 33 ile sevkiyat yapıyor.

Erciş yolu üzerindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren şirket, çoğunluğu bayanlardan oluşan 40 personeliyle 2 bin 200 metrekarelik kapalı alanda cips ve patlamış mısır üretimi yapıyor. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Sönmez, hammaddeyi İstanbul ve İzmir gibi illerden aldıklarını, dolayısıyla Van'da bir ihtisas gümrüğünün kurulmasını istediklerini söyledi. Hammaddeyi komşu ülkelerden almanın kendileri için daha kazançlı olduğunu kaydeden Sönmez, günlük 6 ton üretim yaparken şu anda 2 ton üretim yaptıklarını bildirdi. Bir dönem Irak'a da cips ve patlamış mısır ihracatı yaptıklarını ve gümrükte yaşanan sorunlardan dolayı ihracatı durdurduklarını ifade eden Sönmez, "Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinden toplam 33 ile sevkıyat yapıyoruz. Toplam 5 bin 500 metrekarelik alan üzerinde kurulu şirketin kapasitesini büyüterek, işçi sayımızı da 100'e çıkarmayı düşünüyoruz. Devletten hiçbir destek almıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title