Haberler

Van: Van'da 'Başörtüsüne Özgürlük' Konulu Basın Açıklaması

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-der) Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hürriyet İlhan, Başörtüsü Yasağı Sona Erinceye Kadar Direnişlerine Devam Edeceklerini Söyledi.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hürriyet İlhan, başörtüsü yasağı sona erinceye kadar direnişlerine devam edeceklerini söyledi.

Gökkuşağı, İnsan-Der ve Umut-Der'in de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu 'Başörtüsüne Özgürlük Platformu' tarafından her hafta cumartesi günü Sanat Sokağı'nda düzenli olarak yapılan basın açıklamasının 13.'sü yapıldı. Platform adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Mazlum-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hürriyet İlhan, başörtülerinin kimlikleri olduğunu ifade etti. İlhan, başörtüsü yasakçılarına karşı seslenerek, "Başörtüsü yasağı sürdüğü sürece direnişimiz sürecektir. Başörtüsü kimliğimizdir. Kimliğimizi bizzat Allah'ın vahyi olarak Kur'an'a dayanarak söylüyoruz. Hak ve adalet temel ölçümüzdür. Yeryüzünün her tarafında haksızlık ve zulüm olduğu sürece buna tepkisiz kalmayacak ve mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın sona ermesinin ardından toplanan grup başörtü yasağını sloganlar atarak kınadı. Grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title