Haberler

Van: Van'da 300 Otobüs Seferlere Başladı

Van'da, 5 Gün Önce Hava Yolu Şirketlerinin Ucuz Fiyat Politikası Sebebiyle Kontak Kapatan Şehirler Arası Otobüs Firmaları Tekrar Yolcu Taşıma Kararı Aldı.

Van'da, 5 gün önce hava yolu şirketlerinin ucuz fiyat politikası sebebiyle kontak kapatan şehirler arası otobüs firmaları tekrar yolcu taşıma kararı aldı.

İskele Caddesi üzerinde bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda (VATSO) bir araya gelen şehirler arası otobüs firmalarının temsilcileri tekrar yolcu taşıma kararı aldıklarını açıkladı. VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ile bir araya gelen firma temsilcileri adına bir konuşma yapan Best Van Firması temsilcisi Aslan Bayram, Van'da hizmet veren otobüs firmalarının uzun bir süredir karşılaştıkları bazı problemlerden dolayı kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla 22 Kasım 2006 tarihinden itibaren bir dizi önlem alma yoluna gittiklerini bildirdi. Bayram, hava yolları şirketleriyle eşit şartlarda rekabet edememek, asker taşımacılığında etkin rol oynamamak, arama noktaları, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) ile korsan minibüs taşımacılığı ve trafikten kaynaklanan sorunlar başta olmak üzere hükümet yetkililerinin ve kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla kontak kapattıklarını bildirdi.

Bu girişimlerine başta Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır olmak üzere yetkili mercilerin gerekli önlemleri alacaklarını belirttiklerini anlatan Bayram, vatandaşların daha fazla mağdur olmamaları amacıyla firmalar olarak bugün itibarıyla tekrar yolcu taşıma kararı aldıklarını belirtti.

Yarından (pazartesi) itibaren düzenli olarak sefere başlayacaklarını anlatan Bayram, şöyle konuştu: "Daha ilk günde haklı tepkilerimizle yakından ilgilenen Milli Eğtim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu ile bazı siyasi parti genel başkanları, milletvekileri ve siyasi parti il başkanlarıyla, sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkür ederiz."

VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise, Van'da şehirler arası otobüs frmalarının birkaç gün önce kontak kapatma kararı aldığını hatırlatarak, Doğu Anadolu Bölgesi'nde en fazla çile, sıkıntı çeken ve yol kat eden firmaların kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Firmaların, yaşadıkları sıkıntıları devlet büyüklerine duyurmak amacıyla kontak kapattığını belirten Kandaşoğlu, 5 gün yapılmayan otobüs seferlerinin işsizliğin hat safhada olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'ni felç ettiğini anlattı.

Bölge olarak çok çalışmaları gerektiğini belirten Kandaşoğlu, şöyle konuştu: "VATSO olarak kaç gündür firmalarla birlikteyiz. Bunlarla beraber sorunları yetkililere bildiriyoruz. Ciddi bir şekilde hükümetimizle, bakanlarımızla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne sorunları ilettik. Mağdur olduklarını ilettik. Vali Mehmet Niyazi Tanılır, firmaları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Tanılır da kendi yetkisi alanında ciddi bir şekilde ilgileneceğini söyledi. Biz firma temsilcileriyle tekrar işe dönmelerini istedik. Firma yetkilileri de bizi kırmayarak kontak kapatma kararına son verdi."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title