Haberler

Van: Van Belediyesi'nin Büfeleri Kaldırması Sonucu Sokaklar Yeni Görünüme Kavuştu

Van Belediye Meclisi kararı şehir merkezindeki büfelerin kaldırılması sonucu cadde ve sokakların yeni görünüme kavuştuğu, araç ve yaya trafiğinin olumlu etkilendiği bildirildi.

Van Belediye Meclisi kararı şehir merkezindeki büfelerin kaldırılması sonucu cadde ve sokakların yeni görünüme kavuştuğu, araç ve yaya trafiğinin olumlu etkilendiği bildirildi.

Van Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki TEKEL binası çevresinde ve Beyaz Saray Düğün Salonu önündeki 17 büfe ve bir trafo binası, çirkin görünüm arz ettiği gerekçesiyle kaldırıldı. Gelişigüzel kurulan büfelerin görüntü kirliliğine sebep olduğu, sahiplerinin önceden uyarıldığı belirtilen açıklamada, "Belediye Meclisi'nin 12 Mayıs tarihli yıkım kararı üzerine çalışmalar başlatılmış, yıkılan büfe sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için Beşyol Sempaş arkasına yeni yapılan Tepebaşı kapalı semt pazarının da kendilerine yer verilerek mağduriyetleri giderilmiştir. Büfelerin kaldırılması çevre görünümünü, trafiği rahatlatmış, çevre esnafı tarafından da takdir edilmiştir" denildi. Açıklamada, Zabıta Müdürlüğü yıkım ekiplerinin, tebligat göndererek büfe sahiplerinden işyerlerini boşaltmaları için belirli bir zaman verdiği de belirtilerek, "Kimsenin mağdur olmaması için büfe sahiplerine uygun yerlerde yeni işyerleri verilmekte, ya da kendilerinin getirdikleri önerilerle mağduriyetleri giderilmeye çalışılmaktadır. Sanat Sokağı'nda bulunan büfelere de tebligatlar gönderilmiştir. Kısa sürede bu sokaktaki büfeler de kaldırılarak şehrin güzelleşmesine katkı sağlanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title