Haberler

Van Valiliği Şehit Ailelerini ve Gazileri Unutmadı

Van Valiliği Tarafından Oluşturulan Bir Heyet, Kurban Bayramı Nedeniyle Ziyaret Ettiği Şehit Aileleri ve Gazilere Çeşitli Hediyeler Verdi.

Van Valiliği tarafından oluşturulan bir heyet, Kurban Bayramı nedeniyle ziyaret ettiği şehit aileleri ve gazilere çeşitli hediyeler verdi.

Vali Özdemir Çakacak'ın talimatı ile vali yardımcıları ve kurum amirlerinden oluşan bir heyet, şehit aileleri ve gazileri evlerinde ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Ziyaretler esnasında, şehit aileleri ve gaziler için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan çeşitli gıda paketleri ev sahiplerine hediye edildi. Van Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği tarafından belirlenen 68 şehit ailesi ve gazinin evini ziyaret eden heyet, duygulu anlar yaşadı. 1995 yılında

Bingöl'ün Yayladere ilçesinde terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada şehit düşen er Süleyman Dağlar'ın evini ziyaret eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Çelik ve eşi Kibar Çelik, aile fertleri ile bir süre sohbet etti. İstasyon Mahallesi Dövenli Sokak'ta bulunan şehit evini ziyaret eden kurum amirleri, şehit er Süleyman Dağlar'ın 12 yaşındaki kızı Kader ve eşi Zübeyde Dağlar'a beraberinde getirdikleri gıda paketlerini teslim etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, vatanı uğruna şehit düşen er Süleyman Dağlar'ın geride bıraktığı kızı ve eşinin kendilerine emanet olduğunu söyledi. Yaviç, "Muhakkak ki acılarımız vardır ama bu acılar birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece azalacaktır. Dileğimiz terör belasının bir an önce bitmesidir. Vatanın her karış toprağı şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Şehitlerimizin geride bıraktığı eş ve çocuklarına sahip çıkmak hem vefa duygusunun ve minnetimizin bir

ifadesi hem de bizlere düşen en önemli görevdir. Devletimiz her zaman sizlerin yanındadır. Her türlü sıkıntınızı çözebilmek için devletimizin tüm imkanı sizlerledir" dedi.

Heyet daha sonra 2001 yılında Gaziantep'te vatani görevini yaparken eğitim alanında el bombasının patlaması sonucu şehit olan er Hasan Duman'ın evini ziyaret ederek aile fertleri ile bayramlaştı.

(AKK-CMH-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title