Haberler

Van: Uzmanlardan Obez Uyarısı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sait Uçar, Obezite Hastalığının Çağın Önemli ve Ciddi Bir Hastalığı Olduğunu Belirterek Çocukların Düzenli Beslenmesine Daha Dikkat Edilmesi Gerektiğini Söyledi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sait Uçar, obezite hastalığının çağın önemli ve ciddi bir hastalığı olduğunu belirterek çocukların düzenli beslenmesine daha dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Van Özel Hayat Divan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sait Uçar, obezitenin çocukluk çağında en önemli sebebinin yanlış beslenmeden kaynaklandığını söyledi. Uçar, yanlış beslenmede ağırlıklı olarak yağlı ve şekerli besinlerle beslenen çocuklarda sık göründüğü, özellikle fast-food türü beslenme çeşidinden dolayı obeziteye sık sık rastlandığını belirtti. Diğer küçük hastalık guruplarında hormonel bozukluklar ile ilgili obeziteye rastladıklarını ifade eden Uçar, şöyle konuştu: "Bir yaşında çocuğun ortalama kilosunun 8 ile 12 kilogram arasında olması gerekiyor. Bu tür hastaların teşhisini koyabilmemiz için herhangi hormonal bir bozukluğu var mı yok mu diye tetkikler gerekiyor. Obezitenin ileride açacağı problemler arasında damar hastalıkları, şeker hastalıkları ve ileride kanser çeşitlerinin de obez hastalarda daha fazla görüldüğü tesbit edilmiştir. Obezite çağımızın önemli ve ciddi bir hastalığıdır."

Bu hastalık için yapabileceğimiz ve alabileceğimiz önlemler neler olabilir konusunun önemli olduğunu anlatan Dr. Uçar, şöyle konuştu: "Çocuklarımızı düzenli beslemeliyiz. Düzenli ana ve ara öğünlerle beslenmeli. Özellikle ara öğünlerde hazır yiyeceklerden unlu, şekerli ve yağlı gıdalardan uzak tutmalıyız. Örneğin okul beslenmesine hamburger koyacağımıza meyve, sebze koyarsak hem daha dengeli beslenmesine yardımcı oluruz hem de obezitenin önüne geçmiş oluruz. Bu yüzden anne ve babalara tavsiyemiz, bu tür bir hastalıktan kaçınmak için çocuklarının dengeli beslenmesine dikkat etsinler ve sebze ve meyve yemelerine dikkat etsinler"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title