Haberler

Van: Umut-der'den 'Başörtüsüne Özgürlük' Konulu Basın Açıklaması

Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Umut-der) Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Medine Baykara, "Başörtüsü Onurumuzdur Onu Koruyacağız" Dedi.

Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Umut-Der) Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Medine Baykara, "Başörtüsü onurumuzdur onu koruyacağız" dedi.

Gökkuşağı, İnsan-Der, Umut-Der ve Mazlum-Der'in de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu 'Başörtüsüne Özgürlük Platformu'nun her hafta cumartesi günü Sanat Sokağı'nda düzenlediği basın açıklamasının 8.'si yapıldı. Platform adına hazırlanan basın açıklaması metnini okuyan Umut-Der Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Medine Baykara, başörtüsünün kendileri için bir onur olduğunu ve onu korumak için mücadele ettiklerini ifade etti. Hukuksuz yasağın çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olduğunu anlatan Baykara, hükümetin çözemediği bu başörtüsü sorununun altında kalacağını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title