Haberler

Van Tso Aylık Olağan Toplantısı Yapıldı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu aylık olağan meclis toplantısı, Vali Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla yapıldı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu aylık olağan meclis toplantısı, Vali Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla yapıldı.

Van TSO toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Zorluoğlu, kentin sorunlarının çözümü için el birliği ile çalışacaklarını söyledi.

Van'a ailesiyle geldiğini, Vanlılarla birlikte sevinip birlikte üzüleceklerini anlatan Zorluoğlu, şöyle konuştu:

"Ailecek Van'a ısındık, burayı sevdik ve benimsedik. Burada görev yaptığım sürece Van TSO gibi bütün STK'lar ile yakın işbirliği ve diyalog içinde olmaya gayret göstereceğim. Van şehrini, hem vali hem belediye başkan vekili sıfatıyla, halkımızın istek ve taleplerini alarak yönetmeye çaba göstereceğim. Bu manadaki ilk toplantıya da Van TSO'da katılarak somut diyaloğumuzu başlatmış oluyoruz."

Zorluoğlu, Van Gölü'nün önemli bir değer olduğunu ve gölün master planını çıkaracaklarını söyledi.

Van Gölü için atık su artıma tesisinin yeterli olmadığını vurgulayan Zorluoğlu şöyle devam etti:

"Bu konuda yoğun bir çalışma içerisinde olduğumu ifade etmek isterim. Bakanlık düzeyi dahil gerekli girişimlerde bulunduk ve yeni tesisin maddi kaynağını temin ettik. Bu sene ihalesini gerçekleştirip, 2019 yılı içerisinde de hizmete açmayı planlıyoruz. Son teknoloji kullanılarak hayata geçirilecek bu proje ile Van denizini temizlemeye yönelik önemli bir adım atmış olacağız."

Zorluoğlu, Van Organize Sanayi Bölgesi'ni (Van OSB) önemsediklerini ve buradaki eksiklikler için çalışacaklarını kaydetti.

Zorluoğlu, "Tekstil kentle ilgili istihdamı ve yatırımı artıracak, yeni yatımcılar için gerekli çalışmalar da ilgili bakanlık nezdinde başlatıldı. Kış gelmeden tekstil kentin yol sorununu çözeceğiz inşallah." dedi.

Van'da kamuoyunu uzun süre meşgul eden ve TOKİ arazisi olan Milli Egemenlik Parkı ile ilgili konuşan Zorluoğlu, arazinin belediye devri için girişimlerin başlatıldığını söyledi.

Konuşması sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından telefonla aranan Vali Zorluoğlu, görüşmede Bakan Soylu'dan, Van-Şırnak Kara yolu işinin hızlandırılması ve yolun bitirilmesi talimatı aldığını toplantıya katılanlarla paylaştı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise Van TSO'nun çalışmaları ve kentin sorunlarıyla ilgili bir sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Zorluoğlu Süleyman Soylu Van Gölü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title