Haberler

Van: T.c. Kimlik Numarası Olmayanlar Oy Kullanamayacak

Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı Türkiye Cumhuriyeti (T.c.) Kimlik Numarası Olmayan ve Kimlik Bilgilerinde Yanlışlık Olan Seçmenlerle İlgili Bir Bildiri Yayınladı.

Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) kimlik numarası olmayan ve kimlik bilgilerinde yanlışlık olan seçmenlerle ilgili bir bildiri yayınladı.

Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan yayınlanan bildiride, Van Merkez ve köylerine ait kağıt ortamında bulunan tüm seçmenlerle cadde ve sokak verilerinin bilgisayar sisteminde veri tabanına aktarıldığı bildirildi. T.C. kimlik numarası bulunmayan seçmenlerin oy kullanamayacağı kaydedilen bildiride, "Bu sebeple T.C. kimlik numarası bulunmayan seçmenlerin listeleri çıkarılarak muhtarlara verilmiştir. Seçmenlerin oy kullanma haklarının kaybolmaması ve sağlıklı seçmen kütüklerinin oluşturulması için 2004 yılı Mahalli İdareler Seçimleri'nde oy kullandıkları mahalle muhtarlıklarına müracaat ederek kimlik bilgilerini düzeltmeleri ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını kaydetmeleri gerekmektedir. Kayıtların düzeltilmesi için aileden herhangi birinin kimliklerle beraber mahalle muhtarlığına müracaat etmesi yeterli olacaktır. Seçmenlerin duyarlı davranmaları ve siyasi parti temsilcilerinin de seçmenlere yardımcı olmaları gerekmektedir" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title