Haberler

Van: Ses Van Şubesi Üyeleri Ankara'ya Gitti

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (Ses) Genel Başkanı Köksal Aydın, Türkiye Genelinde Sağlık Ocakları ve Sağlık Evlerinde 100 Bin Personel Açığının Olduğunu ve Bu Bölgede Eşitsizliklerin Hat Safhaya Ulaştığını İddia Etti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Köksal Aydın, Türkiye genelinde sağlık ocakları ve sağlık evlerinde 100 bin personel açığının olduğunu ve bu bölgede eşitsizliklerin hat safhaya ulaştığını iddia etti.

Ses tarafında Türkiye genelinde başlatılan ve Ankara'da yapılacak olan 'Sağlıkta yıkımı durduralım' yürüyüşüne katılmak için Van'da gidecek olan sendika üyeleri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi bahçesinde bir araya geldi. SES Genel Başkanı Köksal Aydın, Türkiye genelinde sağlıkta eşitsizliklerin olduğunu ileri sürdü. Aydın, sağlık ocakları ve sağlık evlerinde personel açığının hat safhaya ulaştığını da kaydetti.

Basın açıklamasının ardından otobüse binmek için yürüyüşe geçen grup, polis barikatı ile karşılaştı. Yürüyüşün yapılmasına izin vermeye polis ekipleri ile grup arasında kısa süreli tartışmanın yaşanmasının ardından, sendika üyeleri otobüse binerek Ankara'ya gitmek üzere Van'dan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title