Haberler

Van - Refarandum Akdamar Ayinini 1 Hafta Erteletti

Akdamar Kilisesi'ndeki İlk Ayin 19 Eylül'de Yapılacak

AKDAMAR KİLİSESİ'NDEKİ İLK AYİN 19 EYLÜL'DE YAPILACAK

ANAYASA değişiklik paketinin oylanması için 12 Eylül 2010'da yapılacak referandumla aynı güne denk gelen Akdamar Kilisesi'nde Ermenilerin yapacağı ilk ayin Van Valisi Münir Karaloğlu'nun yaptığı görüşmeler sonrası 19 Eylül 2010'e ertelendi. Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan'la görüşen Karaloğlu, Ermeni Cemaatinin bu teklifi olumlu karşıladığını ve Akdamar Kilisesi'ndeki ilk ayinin 19 Eylül 2010'da yapılacağını söyledi.

Kültür Bakanlığı ve Van Valiliği'nin girişimleri sonucu 12 Eylül 2010'da Akdamar Adasında bulunan ve aynı adı taşıyan Akdamar Kilisesi'nde Ermenilerin yapacağı ilk ayin aynı gün anayasa değişiklik paketinin oylanması için yapılacak referandum nedeniyle tehlikeye düşmüştü. Bunun üzerine harekete geçen Vali Münir Karaloğlu, referandum tarihinin belirlenmesinin ardından telefonla Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan'ı aradı.

Karaloğlu, Başpiskopos Ateşyan'a, daha önce mutabık kaldıkları 12 Eylül de referandum yapılacağını, Türkiye de yaşayan Ermeni vatandaşların oy kullanamama riski olduğunu anımsatarak, Ermeniler için bir sorun oluşturmaması halinde kilisedeki ayinin 1 hafta sonraya yani 19 Eylül'de yapılması teklifini iletti. Ruhani Meclis Başkanı Ateşyan, ayinin ihtiyaçtan dolayı 1 hafta sonraya alınmasının herhangi bir sorun oluşturmayacağını belirterek, 19 Eylül tarihinin kendileri için uygun olabileceğini söyledi. Ateşyan'ın bu yaklaşımından dolayı kendisine teşekkür eden Karaloğlu, yapılan hazırlıkların tekrar gözden geçirildiğini aktardı.

REZERVASYONLAR BİR HAFTA SONRAYA ALINACAK

Akdamar Kilise'sindeki yapılacak ayinin 1 hafta sonraya ertelenmesi ardından şimdiden otellere yapılan rezevasyonlarda 19 Eylül 2010 tarihine göre ayarlanacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title