Haberler

Van: 'Orda Bir Okul Var Uzakta' Kampanyası

Van Öğretmenler Derneği (Vöder) Tarafından Başlatılan ve Çelebi Holding'in Destek Verdiği 'Orda Bir Köy Var Uzakta" Kampanyası Kapsamında Toplanan 5 Bin Kitap ile Bir Köy Okulunda Kütüphane Oluşturuldu. İlk Kez Bir Kütüphaneye Sahip Olan Öğrencileri Ziyaret Eden Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ve Holding Temsilcileri, Çeşitli Kırtasiye Malzemesi Dağıttılar.

Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) tarafından başlatılan ve Çelebi Holding'in destek verdiği 'Orda Bir Köy Var Uzakta" kampanyası kapsamında toplanan 5 bin kitap ile bir köy okulunda kütüphane oluşturuldu. İlk kez bir kütüphaneye sahip olan öğrencileri ziyaret eden Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ve holding temsilcileri, çeşitli kırtasiye malzemesi dağıttılar.

VÖDER'in başlattığı kampanyayla Van merkeze bağlı 25 kilometre uzaklıktaki yeni açılan Gendelova Mahir Kolyiğit İlköğretim Okulu'nda kütüphane oluşturuldu. Kütüphanenin açılış töreni öncesi okul bahçesinde bir konuşma yapan Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, öğrencilerin okumalarını çok önemsediklerini söyledi. Okumanın önemini öğrencilere anlatan Yıldız, "Yeni oluşturulan kütüphane sayesinde bu çocuklarımız kitapla buluşturulacaklar. Gelecek günlerimize çocuklarımız daha emin adımlarla yürüyecekler. Eminim ki bunların içerisinden Türkiye'nin geleceğine damgasını vuracak insanlar çıkacaktır. Kampanyaya verilen kitap desteklerinden dolayı Çelebi Holding'e teşekkür ediyorum. Yeni açtığımız Gendelova Mahir Kolyiğit İlköğretim Okulu'yla bu köydeki çocuklarımız uzak yerlerde okumaktan kurtuldular" ifadelerini kullandı.

VÖDER Van Şube Başkanı Aslan Sinir ise konuşmasında, başlattıkları kampanyaya destek veren Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız'a ve Çelebi Holding'e teşekkür ederek kampanyayla ilgili bilgi verdi. Okulda oluşturdukları kütüphaneye 5 bin adat kitap hediye edildiğini belirten Sinir, okulda eğitim gören 350 öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıtacaklarını kaydetti. Van'daki diğer merkez köylerde de kütüphane oluşturmayı amaçladıkları da anlatan Sinir, "Kampanyayla amacımız merkez bağlı köylerdeki çocukların yeni kitaplar okuyarak, ufuklarını açarak, onlara kitap okuma alışkanlığı kazındırmaktır. Bizim kültürümüzü oluşturan, değerlerimizi bir araya getiren kitaplarla çocuklarımızın tanışmasını sağlamak istedik. Biz çocuklarımızın kitap okuyarak her konuda gelişmesini istiyoruz. Ayrıca kampanyaya destek veren ve her zaman yanımızda olan Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız'a ve Çelebi Holding'e teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Yahya Yıldız Çelebi Holding İnsan Kaynakları Direktörü Derya Yusuf Kaya ve VÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Sinir tarafından kütüphanenin kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı. Açılıştan sonra Yahya Yıldız, Aslan Sinir ve Derya Yusuf Kaya, okulun kütüphanesinde öğrencilerle bir araya gelerek sohbet edip bol bol kitap okumalarını tavsiye ettiler. Öğrencilere bir sınıfta kırtasiye malzemelerinin dağıtılmasının ardından program sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title