Haberler

Van milletvekillerinden sanayi yatırımları hamlesi

AK Parti Van milletvekilleri Abdulahat Arvas ve İrfan Kartal, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım'ı ziyaret ederek sanayi yatırımlarını görüştü.

Van milletvekilleri, beraberindeki Van Gölü Orta Ölçekli Küçük Sanayi Sitesi (KSS) ile Mermer, Mermerit, Sünni Mermer ve Taş Süslemeciliği Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkan ve üyeleri Ankara'da çeşitli temaslarda bulundular. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım'ı ayrı ayrı ziyaret ederek Van'daki sanayi yatırımlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunan Van milletvekilleri ve beraberindeki heyet, Van'a pozitif ayrımcılık istediler. Ziyaretlerde Van'ın sanayi alt yapısı ve daha önce yatırım programına alınan Van Gölü Orta Ölçekli KSS, Mermer, Mermerit, Sünni Mermer ve Taş Süslemeciliği KSS, Erciş OSB ve Gürpınar KSS ile ilgili konuların istişare edildiğini ifade eden Van Milletvekili Abdulahat Arvas, mahalle köşelerine veya sokak aralarına sıkışıp kalmış esnaf ve sanatkarların; plansız atölyelerde, elverişsiz sağlık koşulları altında üretim yapmaya mecbur kaldığını söyledi. Arvas, "Bu durum başta insan sağlığını tehdit etmekte, ayrıca çevre kirliliği, gürültü kirliliği, plansız kentleşme gibi olumsuz sonuçları da doğurmaktadır. Ülkemizde ağırlıklı olarak yapı kooperatifleri vasıtasıyla uygulamaya konulan küçük sanayi siteleri, daha çok tamirat ve imalatla uğraşan küçük işletmelerin yer aldığı, altyapı hizmetleri ile idare binası, çırak okulu, satış dükkanı ve sosyal donatıları olan iş yeri topluluklarıdır. Buralarda ortak hareket etme ve çevresel faktörlerin maliyetini paylaşma gibi katılımcı bir yönetim biçimini benimseyen küçük işletmeler, gelişimlerini tamamlayarak organize sanayi bölgelerinde büyük işletmelere dönüşebilirler. 2007 yılında kümelenme amacıyla kurulan Mermerciler KSS ve 2012 yılında depremden sonra arz ve talep dengesi gözetilerek kurulan Van Gölü Orta Ölçekli KSS kente katma değer sağlayacaktır. Cazibe Merkezleri Destek Programı kapsamında bulunan Erciş Organize Sanayi Bölgesinin yol, elektrik ve idari binası işleri için ödeneğin hızlandırılması, ayrıca Van Gölü Orta Ölçekli KSS ve Gürpınar KSS'nin desteklenmesi de önemlidir" dedi.

Van Milletvekili İrfan Kartal ise, küçük sanayi sitelerinin faaliyet gösterdikleri iş kolu ile toplum hayatının bir parçası olduğunu vurguladı. Kartal, "Küçük sanayi siteleri, işletmelere rekabet avantajı, itibar, saygınlık sağlamasının yanı sıra bu faaliyetlerin muhatabı olan vatandaşlara da kolaylık sağlamaktadır. Benzer iş kollarında çalışan ve birbirini tamamlayıcı üretim yapan işletmelerin aynı site içinde toplanmasının amacı, verimliliği arttırmak ve ihtiyaçların daha ekonomik şekilde karşılanmasını hedeflemektedir. AK Parti döneminde cazibe merkezi haline gelen ve büyükşehir statüsü kazanan ilimizde çarpık sanayinin önlenmesi ve sanayi yapılaşmalarının disipline edilmesi amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından alt yapı ve üst yapıları desteklenecek küçük sanayi sitelerinin 2019 yılında ihale edilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Van milletvekilleri, bölgesel eşitsizliğin giderilmesi, uzun dönemli ekonomik etkinliğinin sağlanması için sanayi yatırımlarının bölgede teşvik edilmesi ve sanayi alt yapısının güçlendirilmesi için düzenli ve planlı bir yaklaşım olması gerekliliğini de dile getirerek, Cumhurbaşkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde konunun takipçisi olacaklarını ifade ettiler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Abdulahat Arvas Haberler

Bakmadan Geçme

Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title