Haberler

Van milletvekilleri Bakan Turhan'la görüştü

Güncelleme:

AK Parti Van milletvekilleri Abdulahat Arvas ve İrfan Kartal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile görüştüler.

Milletvekilleri Arvas ve Kartal; Van ilinde ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanlarında ihtiyaç duyulan yatırımlarının 2020 programına alınmasını ve özellikle havayolları ulaşımında ekonomik ve erişebilir bir anlayışla toplumsal talebe cevap verilmesini istedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan ile yapılan toplantıda; gündemdeki uçak seferleri ve yüksek fiyat tarifesi, çevre yolu, Van-Şırnak karayolu, Kuskunkıran geçidi 2. tüp, üniversite, sanayi ve karayolları köprülü kavşakları, Devlet Demir Yolları İskele Yanaşma Projesi, İskele Sahil Yürüyüş Yolu Projesi,

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekne Yanaşma Yeri, Yeşilsu Köyü Balıkçı Barınağı Etüt Proje İşi, Edremit Jandarma Bot Komutanlığı Barınak Onarımı, Erciş Balıkçı Barınağı Onarımı, Çitören Köyü Balıkçı Barınağı Onarımı, Akdamar Adası Kuzey Sahili İskelesi Hasar Onarımı, Van Gevaş İlçesi İskele Yapım işi ve mobil erişim imkanları kısıtlı olan yerleşim yerlerinde baz istasyonu kurulması ile ilgili taleplerini ilettiler.

Yapılan görüşmede Ferit Melen Havalimanı ile ilgili kamulaştırma çalışmaları da Bakan Turhan'a iletildi. 2 bin 750 metre olan pist uzunluğunun kamulaştırma çalışmaları sonucunda 3 bin metre olacağı ifade edilerek, kamulaştırma işlemlerinin ivedilikle tamamlanması talep edildi. Pistin uzatılması sonrası büyük gövdeli uçakların inişine imkan sağlanacağını belirten milletvekilleri, aynı zamanda pistin çift taraflı kullanılabilir hale geleceğini söyledi.

Bölgesel statüsünün sağladığı avantajlar bakımından ekonomi, turizm ve ticari faaliyetleri bakımından hareketli bir şehir olan Van'da; ulaştırma, denizcilik ve haberleşme hizmetlerinin birbirini tamamlayıcı hizmetler olduğunu ifade eden milletvekilleri, talep edilen proje ve önerilerin sosyal ihtiyaçlara uygun olduğunu belirterek, 2020 yılı yatırım programında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ait yatırımlarının Van ilinde arttırılmasını istediler.

Van halkının yaşam kalitesinin arttırılması ve hizmetlerin erişebilir olması hususunda toplumsal talepleri ilgili Bakanlara ilettiklerini belirten Van milletvekilleri, bütün imkanları zorlayacaklarını ve yatırımların takipçisi olacaklarını söylediler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

AK Parti Kartal Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title