Haberler

"Van Kardeşlik Gecesi"

Van'daki depremin ardından Denizli'ye yerleşen depremzede ailelerden 44'ü, Kimse Yok mu Derneği Denizli Şubesi'nin gönüllü aileleri ile kardeş aile oldu.Polisevi'nde düzenlenen 'Van Kardeşlik Gecesi' programına Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın ile 44 depremzede aile ve onların kardeş aileleri katıldı.

Programda konuşan Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, depremzedeler ile onların kardeş ailelerini bir arada gördüğü için çok duygulandığını belirtti.

Denizli'ye resmi olarak 200, kendi imkanlarıyla gelen binin üzerinde depremzedeyi ağırladıklarını ifade eden Ertekin, gece gündüz demeden onların rahat yaşayabilecekleri imkanları sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Kimse Yok mu Derneği Denizli Şubesi'nin 44 aile ile kardeş aile olmasının birlik ve beraberlik adına çok önemli olduğunu dile getiren Ertekin, şunları söyledi:

"Depremi sadece siz yaşamadınız. Türkiye'de yaşayan herkes sizlerle birlikte yaşadı. Başta devletimiz olmak üzere, Türkiye'nin her yerinden olduğu gibi Denizli'den de gerek sivil toplum kuruluşları gerekse resmi kurum ve kuruluşlar, belediyeler size yardım eli uzattı. Bu bizlerin 'et ile tırnak' misali birbirimizden ayrılamayacağımızın göstergesidir. Kardeş aile projesini ortaya çıkaranlara ve uygulamaya koyan dernek yetkililerimize ve en önemlisi gönüllü kardeş ailelerimize, sizleri sahiplendikleri için teşekkür ediyoruz."

Devlet ile milletin birlik olup depremzedelerin dertlerine ortak olmaya çalıştığını ifade eden Kimse Yok mu Derneği Denizli Şube Başkanı Fahrettin Aytuğ ise "Kardeş Aile projesi ile sizlerin dertlerini paylaşıp çevre edinme ve daha çabuk uyum sağlamanıza yardımcı olacağız. Sizleri kardeş aile olarak kabul eden ailelerimizi, günün her saatinde arayabileceğinizi unutmayınız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından depremzedeler ile gönüllü aileler birbiriyle tanıştı. Depremzede ailelerin çocukları ise, palyaçolar ile oyun oynayarak eğlendi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title