Haberler

Van Kahvaltısı Los Angeles'ta

ABD'nin Los Angeles kentinde düzenlenen Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali, Amerikalılar, diğer yabancılar ve ABD'de yaşayan Türkler tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

ABD'nin Los Angeles kentinde düzenlenen Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali, Amerikalılar, diğer yabancılar ve ABD'de yaşayan Türkler tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Merkezi California eyaletinde bulunan Pasifik Enstitüsü tarafından düzenlenen festivalin üçüncü günü, hafta sonuna denk gelmesi dolayısıyla büyük bir kalabalığa sahne olurken, Van kahvaltısı, Mehter marşı, Rafet El Roman konseri gibi etkinlikler güne renk kattı.

Festivalde bugün ayrıca, Türkiye'den gelen belediye başkanı ve valiler ile bazı Amerikalı Kongre üyelerinin de konuşmacı olduğu bir tören düzenlendi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'nin en doğusundan ABD'nin en batısına kucaklar dolusu selamlar getirdiklerini belirterek, "Van 7 bin yıllık tarihiyle bir medeniyetler şehri, hoşgörü şehri. Bu festivale üçüncü gelişimiz. Şehrimizin bütün değerlerini burada Amerikalı dostlarımıza tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.

Isparta Valisi Memduh Oğuz da festivalin çok başarılı geçtiğini ve organizasyonun çok güzel olduğunu ifade ederek, gelecek yıl daha da başarılı olmasını umduğunu söyledi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de "Her karış toprağından tarih fışkıran Anadolu'nun, bölgesinin yıldızı Türkiye'nin tarih esintilerini Pasifik'in en kenarına taşıyan genç yürekleri tebrik ediyor, saygılar sunuyorum. Dünyanın en güçlü devletlerinden ABD ve Türkiye'nin birbirini iyi tanıması, iyi anlaması, kültürlerini iyi bilmesi çok önemli, çünkü önümüzdeki yüzyılın en önemli iki devleti bence bunlar olacaklar" diye konuştu.

Törende söz alan ABD Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçi Parti California milletvekili Dana Rohrabacher, Türkçe "merhaba" diyerek başladığı konuşmasında, Soğuk Savaş sırasında dünyada barış ve özgürlükler için Türkiye ile omuz omuza durduklarını belirterek, "Türkiye'nin desteği olmasaydı Soğuk Savaş'ı kazanamazdık. Türk halkına bu dönemde yaptıklarından dolayı minnettarız" dedi.

ABD Temsilciler Meclisi'nde Demokrat Parti California milletvekili Loretta Sanchez, Anadolu'nun kültürlerinin Amerikalılarla paylaşıldığı bu festivale katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Festivalde bugün ayrıca Topkapı Sarayı ve Müzesi'nin maketi katılımcıların ziyaretine açıldı. Topkapı Sarayı'nın bazı iç bölümlerinin mümkün olduğu ölçüde orijinaline sadık kalınarak yansıtıldığı dev makette, Topkapı Müzesi'nde yer alan eserlerin resimleri ve yararlı bilgiler yer alıyor. Topkapı Sarayı'na özellikle yabancılar çok yoğun ilgi gösterirken, maketi gezenler birden bire sokakta padişah, sadrazam ve yeniçeriler görebiliyor.

Bazı ailelerin Saray'ı çocuklarıyla birlikte ziyaret ettiği ve müzedeki tarihi bilgiler hakkında çocuklarına eğitim verdiği gözlendi.

Bu arada, gün içerisindeki renkli etkinliklerden biri de Mehter takımı oldu. Önce Topkapı Sarayı'nın maketinin önünde konser veren Mehter takımı, daha sonra da festivalin ana sahnesine çıktı. Mehter takımının gösterisine de hem Türk ve Amerikan medyası hem de festivalin ziyaretçileri yoğun ilgi gösterdi.

Öte yandan, festival kapsamında Van Valisi Münir Karaloğlu ve AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Mustafa Bilici'nin de katılımıyla ziyaretçilere Van kahvaltısının ikram edildiği bir etkinlik düzenlendi. Van'ın yöresel lezzetlerini Los Angeles'a getiren kahvaltıda, kalabalık bir grubun katılımıyla çekilen halay, ortama daha da neşe kattı. - LOS ANGELES

Kaynak: AA / Dünya

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title