Haberler

Van: Kadınlar İçin 'Mahalle Evi' Projesi

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Kentin Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Bakımında Türkiye'de 71. Sırada Olduğunu Belirterek, Bunun İçin Sosyal Değişim Sürecinin Hızlandırılması Gerektiğini Söyledi.

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, kentin sosyo ekonomik gelişmişlik bakımında Türkiye'de 71. sırada olduğunu belirterek, bunun için sosyal değişim sürecinin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Van Valiliği ile Edremit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından hazırlanarak Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) sunulan ve Avrupa Birliği (AB) tarafından 72 bin 500 Euro finans sağlanan 'Mahalle Evi' projesi uygulamaya konuldu. Projenin uygulanacağı evin açılışında bir konuşma yapan Vali Mehmet Niyazi Tanılır, kentin sosyo ekonomik gelişmişlik bakımından Türkiye'de 71. sırada yer aldığını belirtti. Bölge ve il olarak çok gerilerde kalındığını ifade eden Vali Tanılır, bunun düzeltilmesi için sosyo değişim sürecini hızlandırmanın gerektiğini kaydetti. Topyekün seferberliğin başlatılmasının önemini vurgulayan Tanılır, "Öncelikle bu konuda kadınların ve kızların eğitimine çok büyük önem vermeliyiz. Bu nedenle ilde eğitim projelerini yaygınlaştırmalıyız. Van'da uygulanan Mikro Kredi Projesi'nden 200 yoksul bayan yararlanmaktadır. Güvene dayalı olan bu projede kadınlara kredi verilirken imza, senet ve ipotek istemiyoruz ve şimdiye kadar her hangi bir sıkıntı yaşanmamıştır" şeklinde konuştu.

Vali Tanılır'ın konuşmalarının ardından kısa bir konuşma yapan Edremit Kaymakamı M. Nuri Başaran da proje hakkında bilgi verdi. Projede 30 bayan ve 15 çocuğun eğitim gördüğünü belirten Başaran, "Buradaki kursiyerlere öğle yemeği ve 2 Euro harçlık verilecektir. Proje kapsamında bir adet çamaşır makinesi alınmıştır. Evinde makinesi bulunmayan aileler çamaşırlarını mahalle evine getirip yıkayabileceklerdir. Ayrıca proje kapsamında kursiyerlere, aile planlaması, doğum kontrol yöntemleri, çocuğun beslenmesi, eğitim, çocuğun duygusal problemleri, anne-baba-çocuk iletişimi, ilk yardım, çevreyle intibak ve iletişim geliştirme, sosyalleşmelerini sağlamak için gezi, piknik ve tiyatro gibi faaliyetlere katılım ve benzeri birçok konularda eğitimler verilecektir" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından kadınlara yönelik 'Mahalle Evi'nin açılışı Vali Tanılır ve Kaymakam Başaran tarafından yapıldı. Açılıştan sonra evi gezen Vali Tanılır, kursiyerlerle sohbet ederek onların sıkıntılarını dinledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title