Haberler

Van: Kabe Maketi Etrafında Hac Tatbikatı

Van Müftülüğü Tarafından, Bu Yıl Kutsal Topraklara Gidecek Vatandaşlara Kabe Maketi Etrafında Tatbikat Yaptırılarak, Hac Vazifesi Hakkında Bilgiler Verildi.

Van Müftülüğü tarafından, bu yıl kutsal topraklara gidecek vatandaşlara Kabe maketi etrafında tatbikat yaptırılarak, hac vazifesi hakkında bilgiler verildi.

Ulu Camii'nde Müftülük tarafında düzenlenen tatbikata Van'dan bu sene hacca gidecek olan bayan ve erkek hacı adayları katıldı. Van Müftü Yardımcısı Cüneyt Kulaz, hacı adaylarına ihramın nasıl giyileceğini uygulamalı olarak gösterdikten sonra adaylara tavaf ve hac görevi hakkında bilgiler verdi. Tavaf öncesi bir konuşma yapan İl Müftüsü Osman Artan, hacı adaylarına 13 Kasım Pazartesi gününe kadar sürecek eğitimlere katılmalarını istedi. Hacılarının gittikleri kutsal topraklarla güçlük çekmemeleri ve ibadetlerini eksik yapmamaları için böyle bir eğitim verdiklerini ifade eden Artan, tatbikatlı olarak verilen eğitim sayesinde hacı adaylarının sanki Kabe'ye gitmiş gibi eğitildiklerini kaydetti. Artan, "Hacı adaylarımız tam hazır oluncaya kadar müftülük olarak eğitimleri devam ettireceğiz. Hayırlı, güzel bir hac olmasını, yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Daha sonra, hacı adayları din görevlileriyle birlikte cami ortasına yerleştirilen Kabe maketi etrafında tekbirler getirerek tavaf yaptı. Uygulamadan memnun kaldıklarını söyleyen hacı adayları, "Sanki kutsal topraklara gitmiş gibi olduk. Bu tatbikat sayesinde bütün kuralları en ince ayrıntısına kadar öğrenme imkanı bulduk" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title