Haberler

Van: İçişleri Bakanı Aksu Van'da...(2)

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, sivil savunma arama ve kurtarma birliklerinin yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da meydana gelen afetlerde, arama ve kurtarma çalışmalarına katılarak, dünyada tanınan ve aranan ekipler arasında yer aldığını söyledi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, sivil savunma arama ve kurtarma birliklerinin yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da meydana gelen afetlerde, arama ve kurtarma çalışmalarına katılarak, dünyada tanınan ve aranan ekipler arasında yer aldığını söyledi.

Bugün Van'da yapılan 'Bölge Valileri Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, öğlenden sonra Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik (AKUB) Müdürlüğü'ne ait hizmet kompleksinin açılış törenine katıldı. Yaklaşık bir yıldır hizmet veren ve 9 bin YTL'ye mal olan hizmet binası, lojman, yüzme havuzu, köpek eğitim merkezi ve eğitim birimlerinden oluşan kompleksin resmi açılışını yapan Bakan Aksu, birlik erlerinden oluşan tören mangası tarafından karşılandı. Birlik mangasını selamlayan Bakan Aksu, erlerle aynı sırada yer alan Rona isimli arama köpeğinin neden selam vermediğini sordu. Bunun üzerine eğiticisinin komutu ile mini bir gösteri yapan Rona'yı izleyen Bakan Aksu, sonra tören alanına geçti. Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ve Sivil Savunma Genel Müdürü Atilla Özdemir'in yaptıkları açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bakanlığının temel hizmet alanlarından birinin de düşman taarruzları, afet, büyük yangın ve önemli kazalardan dolayı can ve mal kayıplarının mümkün olan en alt seviyede tutarak halkın korunması olduğunu belirtti. Türkiye'de topraklarının büyük bir bölümde deprem riski taşıyan bölgeler bulunduğunu hatırlatan Bakan Aksu, depremler dışında iklimsel özellikler nedeniyle sel, toprak kayması, çığ gibi can ve mal kaybının yaşandığı afetlerinde sıkça göründüğünü belirtti. Dünyada meydana gelen teknolojik gelişmeler paralelinde Türkiye'de de gelişen sanayi tesislerinde meydana gelen kazalar neticesinde önemli kayıplar meydana geldiğini ifade eden Bakan Aksu, Sivil Savunma Teşkilatı sözünü ettiği tüm bu tehditlerden halkın korunmasına yönelik faaliyetleri yürüten kuruluşlardan biri olduğunu söyleyerek, "Hükümetimiz, afetlerde meydana gelecek zararların azaltılmasının, afet öncesi alınacak önlemlerle mümkün olacağı gerçeğinde hareketle hazırlıklı olma konusunda önemli çalışmalar başlatmıştır. İmar ve Deprem Yasası'nda değişiklikler yapmış, gece ondu ve kaçak yapılaşmaya karşı toplu konut projelerini hayata geçirerek, özellikle depremlere karşı alınacak önlemler konusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" dedi.

"ARZUMUZ, SİVİL SAVUNMA HİZMETLERİNE İHTİYAÇ DUYULACAK, AFETLER VE OLAYLARIN HİÇ YAŞANMAMASIDIR"

Zararın azaltma ve hazırlık çalışmaları kapsamında halkın eğitimine de son derece önem verdiklerini belirten İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bakanlık olarak Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı ile yaptıkları anlaşma çerçevesinde belediye başkanları ve il özel idare genel sekreterlerine yönelik olarak 'Afetlerde zarar azaltma' eğitimlerini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bakan Aksu, projenin ikinci aşaması olarak belediye imar müdürleri, genel sekreterleri ve teknik personeline yönelik bu eğitimlere eylül ayında tekrar devam edeceğini vurguladı. Marmara ve Düzce depremlerinden sonra Sivil Savunma Teşkilatı'nda yeniden düzenlemeler yapılarak 11 ilde bölge esasına göre görev yapan sivil savunma arama ve kurtarma birlikleri, diğer illerde de arama ve kurtarma ekipleri kurulduğunu anlatan Bakan Aksu, personel atamasının yapıldığı, gerekli olan her türlü eğitim, araç ve malzeme ile donatılarak görev hazır hale getirildiğini söyledi. Bu birliklerin yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da meydana gelen afetlerde arama ve kurtarma çalışmalarına katılarak dünyada tanınan ve aranan ekipler arasında yer aldığını belirten Aksu, "Arzumuz, sivil savunma hizmetlerine ihtiyaç duyulacak, afetler ve olayların hiç yaşanmamasıdır. Ancak ihtiyaç duyulduğunda profesyonel, günün teknolojisine uygun modern araç, gereç ve malzeme ile donatılmış her türlü koşulda görev yapabilen bu ekiplerin bulunması güven içinde yaşamamızın teminatıdır" diye konuştu.

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ve Sivil Savunma Genel Müdürü Atilla Özdemir ile birlikte hizmet binasının açılış kurdelasını kesen Bakan Aksu, binayı dolaşarak yetkililerden bilgi aldıktan sonra Van Belediye Başkanlığı'na geçti. Burada da Belediye Başkanı Burhan Yenigün'den brifing alan Bakan Aksu, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan belediyeden yürüyerek Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığı'na geçti. Yolda geçen vatandaşlar ve esnaflarla da ayaküstü sohbet eden Bakan Aksu, Ziraat Bankası Van Şubesi'nin yanında ayakkabı boyatan çocukların yanına giderek her birine 1 YTL para verdi. Partiye gelişinde İl Başkanı Mustafa Bilici ve partililer tarafında dışarıda karşılanan Bakan Aksu, partililerle görüştü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title