Haberler

Van Havaalanı'nda Teknik Cihaz Eksikliği Seferleri İptal Ettiriyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nardiroğlu, elverişsiz hava koşulları nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesinin teknik cihazların eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.

Van'da kar yağışı ve sis nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesini VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu teknik cihazların yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi. Uçak seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle birçok kişinin mağdur olduğunu ve işlerine yetişemediğini belirten Nadiroğlu, nüfusu 1 milyonu aşan bir kentte böyle sorunların kabul edilecek bir durum olmadığını söyledi.

Uçak seferlerinin iptalinin birçok yolcuyu mağdur ettiğini belirten Nadiroğlu, aynı zamanda da maddi zararlara ve iş kayıplarına da neden olduğunu ifade etti. Kötü hava koşullarında uçakların iniş ve kalkışları sırasında pilotlara büyük kolaylık sağlayan ILS (aletli iniş sistemi) cihazının Ferit Melen Havaalanı'nda bulunmaması nedeniyle pilotların büyük sıkıntı çektiğini belirten Nadiroğlu şunları söyledi:

"Bu sistemin kurulması ile kötü hava koşullarında bile uçaklar güvenli bir şekilde alana inebilecek. Ülkemiz de yolcu yoğunluğu açısından en önemli havaalanlarından biri olan Van Ferit Melen Havaalanı maalesef yıllardır aynı sorunla karşı karşıya. Uçak yolculukları planlanarak yapılan yolculuklardır. Dolayısı ile insanlar birçok görüşmelerini, işlerini uçakların geliş gidiş saatlerine göre ayarlamaktadır. Bu nedenledir ki uçak seferlerinin iptal edilmesi, beraberinde birçok sorunu getirmektedir. Bu durum iş kayıplarına neden olmakla birlikte önemli maddi sorunlara da yol açmaktadır. Van gibi çok önemli bir merkezde bu tür sebeplerle uçak seferlerinin iptal edilmemesi gerekir. Bu nedenle yetkililerden Van Ferit Melen Havaalanı'na gerekli teknik cihazların alımı konusunda destek bekliyoruz. Her gün ortalama 15 uçağın sefer düzenlediği bu alanda, eksik cihazların tamamlanmasıyla sorun çözülecektir." - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title