Haberler

Van: Hakkari Belediye Başkanı Tekçe'nin Davası

Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe Hakkında, 'Terör Örgütünün Propagandasını Yapmak' Suçundan Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Açılan Dava, 2003 Yılında Aynı Mahkeme Tarafından 'PKK Terör Örgütüne Üye' Olmak Suçlamasıyla Açılmış Olan Davayla Birleştirilerek, 18 Ekim 2006 Tarihine Ertelendi.

Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe hakkında, 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava, 2003 yılında aynı mahkeme tarafından 'PKK terör örgütüne üye' olmak suçlamasıyla açılmış olan davayla birleştirilerek, 18 Ekim 2006 tarihine ertelendi.

Başkan Metin Tekçe, Şemdinli İlçesi'nde 9 Kasım 2005 günü Umut Kitapevi'nde yaşanan patlamanın ardından bölgede incelemelerde bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnceleme ve Araştırma Komisyonu'na 'PKK, terör örgütü değildir' dediği için, 'Örgütün propagandasını yapmak' suçuyla hakkında açılan davanın duruşmasına katılmak için adliye binasına geldi. Avukatı Murat Timur ile adliyeye gelen Tekçe'nin, 2003 yılında Özgür Partisi Hakkari İl Başkanlığı yaparken, HADEP ile girdikleri seçim çalışmaları sırasında 'PKK terör örgütüne üye olmak' suçuyla, zamanın Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) olan ve şimdiki Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan davayla birleştirilerek 18 Ekim 2006 tarihine ertelendi.

Adliye binasında avukatı Murat Timur ile ayrılan Metin Tekçe, basın mensuplarını sorularını cevaplandırdı. Tekçe, daha önceden Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden bir dosyasının olduğunu ve o dosyayla ilgili bugün görülmesi gereken davanın dosyasının birleştirildiği kaydetti. Tekçe, önceki davanın duruşmasının 18 Ekim 2006 tarihinde olduğu için bu davanın da o gün görüleceğini söyledi. Basın mensuplarının önceki davanın kapsamının ne olduğu şeklindeki sorusuna ise Tekçe, örgüte üyelik suçlamasıyla açılan davanın, 3-4 yıldır süren bir dosya olduğunu ve 2003 yılında beri devam ettiğini ifade etti. Tekçe'nin, davanın gerekçesininse itiraflara dayandığını kaydetmesi üzerine basın mensuplarının, 'PKK itiraflarına mı dayanıyor? şeklindeki soruyu ise "Böyle bir eylem yapmamıştık" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title