Haberler

Van Gölü'nde Kaçakçıların Attığı 3 Kilometrelik Ağ Ele Geçirildi

VAN Gölü'nde kaçak avcılara karşı başlatılan operasyonda, yasak dönemdi İnci Kefali yakalamak için akarsu ağızlarına atılan 3 kilometre uzunluğunda ağ ele geçirildi.

VAN Gölü'nde kaçak avcılara karşı başlatılan operasyonda, yasak dönemdi İnci Kefali yakalamak için akarsu ağızlarına atılan 3 kilometre uzunluğunda ağ ele geçirildi.

Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve üreme mevsimi 15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde avlanması yasak olan İnci Kefali balığını kaçak avlayanlara yönelik güvenlik güçleri operasyon başlattı. Muradiye Alpaslan Jandarma Karakol Komutanlığı ve Edremit Jandarma Bot Komutanlığı ekipleri, hem gölden hem de sahilden nokta operasyonu sürdürürken, üremek için akarsulara girip yumurtalarını bırakan balıkların dönüşünü engellemek kaçak avcıların attığı 3 kilometre uzunluğunda ağa el konuldu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkuş,, kaçak avcılara yönelik operasyonun önemli olduğunu belirterek, "Bir kısım İnci Kefali, halen üremek için akarsulara girerken, akarsularda yumurtalardan çıkan İnci Kafalleri de şuan dönüş yolundalar. O nedenle yapılan bu operasyonun önemi çok büyük. Ağın ele geçirilmesiyle binlerce balık kurtulmuş oldu. Ağın kime ait olduğu ile ilgili soruşturma başlatıldı" dedi.

Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen ve nesli koruma altında olan İnci Kefali, her yıl üremek için akıntının tersine yüzerek derelere yumurtalarını bırakıyor. Güvenlik güçleri üreme döneminde kaçak avcılarla mücadele ediyor.

- Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Gölü Ağın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title