Haberler

Van Gölü İçin Yeni Arıtma Tesisi Kuruluyor

VAN Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, kuruluş aşamasında olan arıtma tesisi alanında incelemelerde bulundu. 2019 yılına kadar yapımı tamamlanacak tesis sayesinde Van Gölü kirlenme tehlikesinden kurtulmuş olacak.

Türkiye'nin en büyük gölü konumunda bulunan, turkuaz rengi görüntüsü ile görenleri kendine hayran bırakan Van Gölü için önemli bir adım atıldı. Van Büyükşehir Belediyesi, mevcut arıtma tesisinin bulunduğu alana yapacağı yeni tesis ile Van Gölü'nü kirlenmekten kurtaracak. Van Gölü için hayati önem taşıyan arıtma tesisinin 2019 yılına kadar hizmete girmesi hedeflendi.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş ile birlikte yeni yapılacak arıtma tesisinin yerini inceleyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zorluoğlu yetkililerden bilgi aldı. Zorluoğlu'na Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yaşar ve Fazıl Tamer de eşlik etti. Van Gölü'nün Türkiye'nin ve dünyanın en önemli göllerinden biri olduğunu belirten Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, şöyle dedi:

"Şu anki arıtma tesisi yaklaşık 30 yıl önce yapılmış. Artık mevcut ihtiyacı karşılayamıyor. ve ne yazık ki buraya gelen atık suyun üçte ikisi de göle akıyor. Bu da Van gölü için ciddi bir sorun. Van Gölü'nün korunması amacıyla yeni arıtma tesisimizin startını verdik. Projemiz hazır, maddi kaynağını da iller bankasından aldık. Enerji kaynaklarını da azaltmak için bizde projeye güneş enerjisi tesisini entegre ettik. İnşallah tesisimiz 2019 yılında hizmete girecek. Van denilince ilk akla gelen Van Gölü'dür. Bu güzelliğe sahip çıkmalıyız. Çünkü Van gölü güzelliği kadar Van'ın ekonomisi için de bir değer. Her yıl binlerce kişi bu güzelliği görmek için kentimize geliyor. Ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Gölde çok güzel sahillerimiz mavi bayraklı plajlarımız var. Hedeflerimiz büyük. Van ve Van Gölü'nü dünyaya tanıtmak istiyoruz. İnşallah Van Gölü hep böyle masmavi kalacak." - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Zorluoğlu Van Gölü Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title