Haberler

Van 'Gezginfest Van'a 50 Bin Kişi Bekleniyor

Doğu'nun ilk ve tek gençlik müzik festivali olma özelliğine sahip 'GezginFest Van' 7-8-9 Eylül tarihlerinde Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan Dokuzağaç köyündeki Ada İskelesi'nde gerçekleştirilecek. 22 sanatçının sahne alacağı festival alanında 100 kişilik ekiple yoğun bir hazırlık yürütülüyor. İnterRail Türkiye sorumlusu Gezginfest organizatörü Bestami Köse, bu festivalle Türkiye'den ve yurt dışından yaklaşık 50 bin kişinin katılmasını beklediklerini, amaçlarının Van ve Doğu ile ilgili ön yargıları kırmak olduğunu söyledi.

Bölgenin ilk ve en büyük gençlik festivali olan 'GezginFest Van' Gevaş ilçesinde 150 bin metrekarelik alanda yapılacak. Üç gün sürecek festivalde 22 sanatçı ve grup sahne alacak. Konserler dışında festivalde oyunlar, atölyeler, film gösterileri, geri dönüşüm atölyesi, su savaşı, kütüphane, açık mikrofon, yoga, pilates, meditasyon, sabah sporu, robot şov, jonglör atölyesi, ateş gösterisi, baloncuk partisi, lunapark, school of samba, gencer savaş ile ritim atölyesi ve jam session sahnesi gibi etkinlikler yer alacak. Festivale sayılı günler kalırken, hazırlıklar da hummalı bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 100 kişilik ekip festival alanında düzenlemeler yapıyor. Yaklaşık 50 bin doğa, kamp ve seyahat severin katılımı hedefleniyor. İnterRail Türkiye sorumlusu Gezginfest organizatörü Bestami Köse, Van ve Doğu'daki ön yargıyıları kırmak istediklerini söyleyerek, gezgin topluluğu ile birlikte tarihi bir işe adım atmak için yola çıktıklarını belirtti.

ÖN YARGILARI KIRMAK İSTİYORUZ

9 Eylül'de gerçekleşecek olan Ermeni ayini ile birlikte ciddi bir genç kitlesinin Van'da olcağını da söyleyen Köse, Gezgin topluluğu olarak Van'da olmaktan gururluyuz. 3 günlük bir festival planlıyoruz. Festival tarihinde gerçekleşecek olan bir Ermeni ayini var, uzun zaman sonra yapılıyor. Bu Ermeni Ayini'nin de festivale denk gelmesiyle birlikte burada ciddi bir genç kitlesi olacak. Umarım Van'ın tanıtımına, Doğu'daki önyargıların hemen hemen çoğunun kırılmasında bir ön ayak olabilirsek İnterRail Türkiye ekibi olarak bizim için çok mutlu bir festival geçirmiş olacağız. Festivale muhtemelen 50 bine yakın insan gelecek. Bu insanların Van'daki, Doğu'daki önyargısını kırmak istiyoruz. O yüzden umarım beklediğimiz sayı olur, olmasa da bu mesajı vereceğiz dedi.

22 SANATÇI SAHNE ALACAK

3 gün sürecek festivalde Athena, Teoman, Selda Bağcan, Kardeş Türküler, Ezhel, Manga, Ahmet Aslan, İlkay Akkaya, Melek Mosso, Can Bonomo, Sena Şener, Shantel, Emir Can İğrek, Fatma Turgut, Yener Çevik, Kurtalan Ekspres, Gazapizm, İlyas Yalçıntaş gibi grup ve sanatçılar bir araya gelecek. Ayrıca Amerika'da yaşayan dünyaca ünlü İranlı müzisyen Mohsen Nomjoo da festivalde sahne alacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eylül Gevaş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title