Haberler

Van Gazetesine İlgi Artıyor

Van'da 2017 yılında Türkçe ve Farsça yayın hayatına başlayan Van Gazetesine ilgi artıyor.

Van'da 2017 yılında Türkçe ve Farsça yayın hayatına başlayan Van Gazetesine ilgi artıyor.

2017 yılında Farsça ve Türkçe olarak yayın hayatına başlayan Van Gazetesi, Türkiye'nin dışında İran'da da satılıyor. Konuyla ilgili konuşan Van Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hikmetullah Yetkin, gazetenin Ağustos 2017 yılında 8 sayfa olarak basıldığını ifade ederek, "Şu anda Van'da basılan gazetemiz, İran'ın Tebriz, Selmas, Hoy, Meşhed, Şiraz, Tahran, Urmiye bölgelerinde dağıtılıyor. Dolayısıyla biz Van Gazetesi ile İran ve şehirlerini Van'a tanıtıyor; Van ve Türkiye'yi de İran'da tanıtıyoruz. Yani keşfedilmemiş yerleri de keşfedip, insanlara aktarıyoruz. Bunu yaparken de mutlu oluyoruz" dedi.

Gazetenin aynı zamanda internet sitesinin de kurulduğunu dile getiren Yetkin, "Böylece daha çok kitleye ulaşma fırsatı bulduk. Amacımız ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde tanıtmaktır" ifadelerini kullandı.

Gazete ortaklarında Eyşan Yüzgeç ise, gazetenin Türkçe ve Farsça basılmasının artı değer olduğunu ifade ederek, "İran'da gazetecilik yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Dağıtım ve tanıtımda bir o kadar sıkıntılı bir durum. Bizler bunların üstesinde gelerek, İran'a 'bizlerde varız' mesajı verdik. Çok şükür Allah'ıma, İran'da binlerce dergimiz dağıtılıyor ve abone sayımız sadece İran'da değil, Türkiye'de de istenilen sonuca ulaştı. Bu da bizleri ziyadesiyle sevindirirken aynı zamanda omuzlarımızdaki yükün ne kadar ağır olduğunu hatırlatıyor. Bizlerde bu bilinçle halkımıza, ilimize ve ülkemize daha iyi anlamda hizmet verebilmek için sürekli bir çaba içerisinde olacağımızı yineliyoruz. Tek isteğimiz kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere halkımızın bizim yanımızda olması ve bizlere destek çıkmasıdır" diye konuştu.

İranlı Şerif Negizade Ahrancani de, "İran'da bu mecelleyi çok gördüm. Bu sayfaları çok güzel ve tarihi yerleri çok iyi anlatmış. Bu mecelle İran'da çok seviliyor. Bizlerde hem sahiplerini hem de Türkiye'yi çok seviyoruz" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İran Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title