Haberler

    Van Gaal: Korkmuyorum

    Louis van Gaal, Hollanda milli takımının başında bulunacağı Dünya Kupası'ndan sonra United'ı çalıştırmaya başlayacak.

    Louis van Gaal, Hollanda milli takımının başında bulunacağı Dünya Kupası'ndan sonra United'ı çalıştırmaya başlayacak. Hollandalı teknik adam, United'ı 1986'dan geçen yıla kadar yöneten Alex Ferguson ile karşılaştırılmaktan çekinmiyor.

    Van Gaal, Hollanda merkezli futbol dergisi Voetbal International'a verdiği röportajda "Üstümdeki baskıyı ben oluşturuyorum. Gerçekten Alex Ferguson'ın ensemde olup olmamasının en büyük derdim olduğunu zannetmiyorum" dedi.

    Ferguson 27 yıllık menajerlik döneminde United'a 13 Premier League, iki UEFA Şampiyonlar Ligi kupası kazandırdı. Bugün de yönetim kurulu üyesi.

    Van Gaal, Ferguson'la arasının gayet iyi olduğunu, muhtemelen yakında birlikte içki içeceklerini söyledi.

    62 yaşındaki çalıştırıcı, "Hedefim Manchester United'ın kısa sürede yeniden bir numara olması. Kulüp yöneticileri, sadece yıldız oyuncularla değil, gençlerle de birlikte, ilk sezonumda bunu başarabileceğimi düşünüyor" diye konuştu.

    Daha önce Ajax, Barcelona ve Bayern Münih'i de çalıştıran Van Gaal yeni görevini "Göz korkutan bir iş ama olağanüstü bir sınama" diye tanımladı.

    Deneyimli teknik adam, yeni kulübü adına futbolcu transferlerinde pazarlık yapmayacak. Sadece kulüp yöneticilerine hangi oyuncuları istediğini, hangilerini istemediğini bildirecek.

    Van Gaal, David Moyes'in işine son verilmesi ardından United ile üç yıllık sözleşme imzaladı.

    Ferguson'dan sonra göreve gelen Moyes yönetiminde United, Premier League'de sezonu yedinci sırada bitirdi.

    Kaynak: Al Jazeera ve AFP

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Louis van Gaal Hollanda Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title