Haberler

Van: Fransa'da Sözde 'Ermeni Soykırımını İnkar Yasa Tasarısı'nın Kabul Edilmesine Tepkiler

Van Demirciler, Tornacılar, Tamirciler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Karael, Fransa'da, 'Ermeni Soykırımını İnkar Yasa Tasarısı'nın Kabul Edilmesini Kınadıklarını Belirterek, Fransa'nın Bu Yasayla Türklerin Dostu Olmadığını Ortaya Koyduğunu Kaydetti.

Van Demirciler, Tornacılar, Tamirciler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Karael, Fransa'da, 'Ermeni Soykırımını İnkar Yasa Tasarısı'nın kabul edilmesini kınadıklarını belirterek, Fransa'nın bu yasayla Türklerin dostu olmadığını ortaya koyduğunu kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan İdris Karael, Fransa parlamentosunca kabul edilen yasanın Türk kamuoyunda büyük üzüntü ve tepkiyle karşılandığını bildirdi. Tarihi gerçeklerle örtüşmeyen haksız ve yanlış karara esnaf ve sanatkarların tepki gösterdiğini ifade eden Karael, "Meslek mensuplarımızın, Fransız mallarını boykot ederek raftan indirmelerini istiyoruz. Tarihi gerçekleri saptırarak sözde Ermeni soykırımı yapıldığını ve sözde soykırımı inkar edenlere verilecek para ve hapis cezasıyla insanları baskı altına almayı amaçlayan Fransa'ya bu karar yakışmadı. Nankör olduğu kadar, kalleş olduğunu da gösteren Fransa bu yasayla Türklerin dostu olmadığını ortaya koymuştur. Türk milleti yapılan bu kalleşliği unutmayacaktır" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title