Haberler

Van: Ercişli Kadın Girişimciler Derneği'nden Vali Tanılır'a Ziyaret

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Erciş Kadın Girişimciler Derneği'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Çok Önemli Hizmetler Yapacağına İnandığını İfade Ederek, "Bu Bölgenin Gelişimi Büyük Oranda Önce Kadınlara Bağlı. Kadınlar Değişimin ve İlerlemenin Öncüsü Olabilir" Dedi.

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Erciş Kadın Girişimciler Derneği'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çok önemli hizmetler yapacağına inandığını ifade ederek, "Bu bölgenin gelişimi büyük oranda önce kadınlara bağlı. Kadınlar değişimin ve ilerlemenin öncüsü olabilir" dedi.

Erciş Kadın Girişimciler Derneği, Vali Tanılır'ı makamında ziyaret ederek, yapacakları çalışmalar için destek istedi. Dernek üyelerini makamında kabul eden Vali Tanılır, Dernek Başkanı Gül Çabşek ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüştü. Amaçlarının kadınların toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak olduğunu ifade eden Çabşek, kendilerine destek verilmesi halinde de bunu başaracaklarına inandıklarını söyledi. 1 yıl önce çok zor şartlar altında derneği kurduklarını kaydeden Çabşek, "3 ay önce derneğimiz tamamen resmiyet kazanmış bulunmaktadır. İlk etapta 7 kişilik olan yönetim kurulumuzu 9'a çıkardıktan sonra üye kayıtlarına başlayacağız" dedi.

Dernek üyelerinden bilgi alan Vali Tanılır da, kadın derneğinin Erciş'te kurulmasının önemine değindi. Böyle bir derneğin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çok önemli hizmetler sunacağını anlatan Vali Tanılır, "Bu bölgenin gelişimi büyük oranda önce kadınlara bağlı. Kadınlar değişimin ve ilerlemenin öncüsü olabilir. Buna da inandığım için Van merkezde kadın eksenli çok sayıda proje başlattık. Ancak bugüne kadar ilçelerden de bir gelişme olmadı. İlk defa Erciş'te böyle bir derneğin kurulması ilgimi çekti. Sizlerin talepleri olması halinde her konuda yardımcı olacağız" dedi.

Van Valiliği'nin öncülüğünde başlatılan ve yoksul kadınların faydalandığı "Mikro Kredi Projesi"nin Erciş'te de başlatılabileceğini da ifade eden Tanılır, Çabşek'den derneğin çalışmaları kapsamında kadına ve çocuğa yönelik şiddet konusunda da aydınlatıcı çalışmalar yapmalarını istedi. Tanılır, Avrupa Birliği (AB) süreci içinde birçok projeyle değişik uluslararası fonlara da müracaat etmeleri önerisinde bulundu. Çabşek de, yoksul kadınlara yönelik "Mikro Kredi Projesi"nin Erciş'te de başlatılacak olmasından dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

Başkan Çabşek ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra "Van Mikro Kredi Proje Birimi"ne giderek proje hakkında bilgi aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title