Haberler

Van: Erciş, Yeniden Festivale Hazırlanıyor

Van'ın Erciş İlçesi'nde her yıl uluslararası düzeyde yapılan "Ercişli Aşık Emrah ile Selvi Kültür ve Sanat Festivali", bu yıl ikinci kez gerçekleştiriliyor.

Van'ın Erciş İlçesi'nde her yıl uluslararası düzeyde yapılan "Ercişli Aşık Emrah ile Selvi Kültür ve Sanat Festivali", bu yıl ikinci kez gerçekleştiriliyor.

Yarın 20.'si yapılacak olan 'Ercişli Aşık Emrah ile Selvi Kültür ve Sanat Festivali', Erciş Belediyesi'nden sonra bu kez Çelebibağı Belediyesi tarafından düzenleniyor. Yapılacak festival hakkında basın mensuplarına bilgi veren Çelebibağı Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu, belediyelerin görevinin sadece yol, su ve çöpten ibaret olmadığını, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak da olduğunu anlattı. Ercişli Aşık Emrah'ın tüm insanların ortak değeri olduğunu ifade eden Türkmenoğlu, amaçlarının 3 gün boyunca devam edecek festivalde Aşık Emrah'ı anmak kadar, Çelebibağı Beldesi'ni de tanıtmak olduğunu söyledi. Türkmenoğlu, "Aşık Emrah, insanlığın ortak değeridir. Festivali bir yıl içinde ikinci kez yapmak zenginliktir, sosyal barışa katkıda bulunmaktır. Yarın Van, Kocapınar Beldesi de kalkıp, Emrah'ı anabilir. Çünkü, dediğimiz gibi bu insanlığın ortak malıdır. Bizler sevgi ve barış adına bu festivali düzenliyoruz" dedi.

Yarın saat 10.00'da başlayacak olan festival kapsamında kortej yürüyüşü yapılacak ve Aşık Emrah'ın mezarı ziyaret edilecek. Daha sonra Çelebibağı Belediyesi önünde devam edecek programda, yapılacak konuşmaların ardından, halk oyunları gösterileri ve kütüphane açılışı gerçekleştirilecek. Akşam saatlerinde ise Erciş Şehir Stadı'nda düzenlenecek konserde ünlü türkücü Ceylan'ın yanısıra, Celal Yarıcı, Mehmet Öndül, Ünal Zorer ile mahalli sanatçılar sahne alacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title