Haberler

Van: Erciş'te Mehmetçik Dershanesi

Van'ın Erciş İlçesi'nde 108. Topçu Alay Komutanlığı Tarafından Mehmetçik Dershanesi Düzenlenen Törenle Açıldı.

Van'ın Erciş İlçesi'nde 108. Topçu Alay Komutanlığı tarafından Mehmetçik Dershanesi düzenlenen törenle açıldı.

Kışla Mahallesi'nde bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleşen törende konuşan Topçu Kurmay Albay Bülent İzci, geçtiğimiz yıl 85 öğrencinin, dershanelerinde Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) için hazırlandığını hatırlatarak, bu yıl da 150 öğrencinin sınavlara katıldığını belirtti. Bunlardan 26 erkek, 25 bayan olmak üzere toplam 51 öğrencinin başarı gösterip Mehmetçik Dershanesi'nden yaralandığını ifade eden İzci, dershaneye gelen öğrencilere de seslenerek, "Sizler, iyi bir istikamet seçip üniversiteye, iyi bir meslek sahibi olup ailenize, dolayısıyla vatana millete faydalı insanlar olarak toplum hayatına katılacaksınız. Bizler sizlerden çok şey bekliyoruz" dedi.

Erciş Kaymakamı Aslan Avşarbey ise, 108. Topçu Alay Komutanlığı'nın yaptığı çalışmalarla gurur duyduklarını söyledi. OKS'ye hazırlanan öğrencilere başarının yolunu da anlatan Avşarbey, "Bundan sonra karşılaşacağınız rekabet çok çetin olacaktır. Sınavda başarılı olmanın ilk temeli belki bugün oluşacak dershanede atılacaktır. Bu kursu, eğitiminizi, okulunuzu ciddiye alın. Silahlı Kuvvetlerimizin sizler için açtığı bu dershaneye mümkün mertebe önem vererek geliniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sınavlarda ilk üç dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilirken, Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nda açılan 2 sınıfta toplam 51 öğrenciye, 8 öğretmenin 7 ay kurs vereceği belirtildi. Törene İlçe Kaymakamı Aslan Avşarbey, 108. Topçu Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Bülent İzci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Gözütok ile kamu kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title