Haberler

Van Emniyet Müdürlüğü'nden Maddi Hasarlı Trafik Kazaları Uyarısı

Van Emniyet Müdürlüğü, Maddi Hasarla Sonuçlanan ve Tarafların Anlaştığı Trafik Kazalarında Zabıtanın Müdahil Olmasına Son Verilmesi Uygulamasıyla İlgili Bir Açıklama Yaptı.

Van Emniyet Müdürlüğü, maddi hasarla sonuçlanan ve tarafların anlaştığı trafik kazalarında zabıtanın müdahil olmasına son verilmesi uygulamasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Karayolları Trafik Kanunu'nun 81 ve 83. maddeleri kapsamında uygulamaya konulacak olan, sadece maddi hasarla sonuçlanan trafik kazalarında tarafların anlaşmaları halinde, kazanın oluş şeklini belirten Kaza Tespit Tutanağı taraflarca doldurulacağı belirtildi. Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri ana başlığı altında yer alan, sadece maddi hasarla sonuçlanan ve tarafların anlaştığı trafik kazalarında trafik zabıtasının müdahil olması uygulamasına 1 Nisan 2008 tarihi itibariyle son verileceği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Böylece meydana gelen trafik sıkışıkları, trafik akışının olumsuz yönde etkilenmesi ve kazaya karışan vatandaşlarımızın kaza mahallinde uzun süre beklemeleri önemli oranda önlenmiş olacaktır. Ayrıca bu sayede trafik zabıtasının düzenleme ve denetleme hizmetlerine daha fazla ağırlık vermesine imkan sağlayacaktır. Ayrıca vatandaşlarımız Kaza Tespit Tutanağını Van Emniyet Müdürlüğümüze ait www.van.pol.tr internet adresinden temin edebileceklerdir." (EKİP-MET-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title