Haberler

Van Ekonomi Konseyi Bileşenlerinden Hükümete Destek

Van Ekonomi Konseyi Bileşenleri, iş dünyası olarak hükümetin ve kurumların almış oldukları rasyonel tüm kararları desteklediklerini duyurdu.

Van Ekonomi Konseyi Bileşenleri tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin ülkemize karşı başlatmış olduğu ekonomik yaptırımların iktisadi bir temele dayanmayan, siyasi sonuç ve üstünlük elde etmeye çalışılan bir politika olduğu belirtildi. Açıklamada, "Kendisini 'dünyanın patronu' gören ABD yönetimi, hiçbir hak ve hukuk kriteri gözetmeden ülkeleri kendi mecrasında dizayn etmek için her türlü yola başvurmaktadır. Ülkemiz üzerinde son yıllarda çeşitli bahanelerle sivil, yargısal, askeri kalkışma ve darbeler yapmaya çalışılmıştır. Ancak ülkemiz güçlü ve dirayetli liderliği ve yönetimi, halkımızın birliği, beraberliği, vatan sevgisi ve sağduyusuyla bertaraf etmiştir. Şimdide çeşitli bahanelerle ekonomimize yapılan bu saldırıların hiçbir iktisadi gerçekliği yoktur. Bu saldırılar ekonomik temellerden yoksundur. Ülkemizin makro ekonomik dengeleri sağlamdır. Finans sektörümüzün yapısı son derece güçlüdür. Ekonomik parametrelerimiz bu tür spekülatif hamlelere karşılık verecek düzeydedir. Ekonomi kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışarak bu saldırıları bertaraf etmek için harekete geçmişlerdir. Maliye ve Hazine Bakanlığının güven arttırıcı hamleleri, Merkez Bankamızın iktisadi rasyonalizm ile elindeki araçları bağımsız bir şekilde kullanarak fiyat istikrarı sağlamaya çalışmaktadır. Maliye ve Hazine Bakanlığınca kamu maliyesi, devlet harcamalarına yönelik tasarruf tedbirlerini olumlu buluyoruz, Merkez Bankasının bağımsızlığının sürekli deklare edilmesini destekliyoruz. Merkez Bankasının sıkı para politikası, fiyat istikrarı, cari açığı ve enflasyonu düşürmeye yönelik politikalarını yerinde buluyoruz. Ülke olarak bu tür dış operasyonlardan etkilenmemek için yapılması gereken yerli ve milli kaynaklarımızı harekete geçirerek üretim yapmaktır. Daha çok üreterek katma değeri yüksek ürünler üreterek, istihdam ve gelir oluşturarak, ihracat yaparak, döviz girdisi sağlayarak bu baskıların önüne geçebiliriz. Ülke olarak reel özel sektör, kamunun tüm kurum ve kuruluşlarıyla sıkı bir işbirliğine girerek, güç birliği yaparak, dış operasyonlara set çekebiliriz. Bu tür dış saldırılara karşılık birliğimizden ve beraberliğimizden ödün vermeden gündelik hesapların içine girmeden milli ve yerli bir davranış sergileyerek bunlara prim vermememiz lazım. İş dünyası olarak hükümetimizin ve kurumlarımızın almış oldukları rasyonel tüm kararları destekliyoruz. Tüm halkımızı panik havasına girmeden fırsatçılara ve stokçulara ödün vermeden sağduyulu olmaya davet ediyoruz" denildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title