Haberler

Van: Dünya Mimarlar Günü

Mimarlar ve Mühendisler Odası (TMMOB) Van Şube Başkanı Şahabettin Öztürk, Birleşmiş Milletler (BM) Tarafından '2006 Dünya Habitat Günü' İçin Seçilen Kentler Umudun Mıknatısıdır' Temasının Uluslararası Mimarlar Birliği (Uıa) Tarafından '2006 Dünya Mimarlık Günü'nde de Benimsendiğini Söyledi.

Mimarlar ve Mühendisler Odası (TMMOB) Van Şube Başkanı Şahabettin Öztürk, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından '2006 Dünya Habitat Günü' için seçilen Kentler Umudun Mıknatısıdır' temasının Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından '2006 Dünya Mimarlık Günü'nde de benimsendiğini söyledi.

Tuci İş Merkezi'ndeki şube binasında Dünya Mimarlar Günü'ne ilişkin üyelerle beraber bir basın açıklaması yapan Şahabettin Öztürk, dünya tarihinde son yıllarda kentlere olan göçün çok fazla arttığını ifade etti. Öztürk, ülke gündeminde kentlere yönelik göçün oluşturduğu olumsuzlukların önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Bu olumsuzlukların yaşam kalitesinin hızla düşmesine, kentlerin yaşam alanlarının kimliksizleştirilmesine ve mekansal yoksulluğa yol açtığı birçok platformda giderek artan bir yoğunlukta tartışılmaya başlanmıştır.Yapılan araştırmalar kentlerin, geçmişte olmadığı kadar insanları çektiğini gösteriyor. TMMOB olarak kente göç eden kişilerin umutlarına yanıt verecek mekansal düzenlemelerin yapılmasında mimarların yadsınamayacak rolleri olduğuna inanıyor, bu konuda uygulanabilir çözümler oluşturmayı toplumsal sorumsuzluğumuzun doğal bir gereği olarak görüyoruz. Geleceğin insan odaklı sağlıklı yerleşmelerinin mimarları olma hedefinden asla vazgeçmeyecek, mesleğimizin varlık nedenini zayıflatma gereğine karşı kamu ve toplum yararına mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title