Haberler

Van: DTP Genel Başkanı Ahmet Türk:

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "Özgürlükleri Önemseyen Bir Partiyiz" Dedi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "Özgürlükleri önemseyen bir partiyiz" dedi.

Seçim otobüsü ile bugün saat 11:00'de Van'dan Erciş İlçesine gelen Ahmet Türk, Zeylan Caddesi'nde partililere seslendi. Türk, Türkiye'nin kendi dillerini, kendi kimliklerini, örgütsel yapının gerçekleştirecekleri bir ülke olmasını istediklerini ifade etti. Türk, kim olursa olsun hiç bir insanın yaşamının sona erdirilmesini istemediklerini söyledi. Barışın sağlanması için parti olarak amade olduklarını anlatan Türk, şöyle konuştu: "Siyasi partiler birkaç oy hesabı yaparak, barışcıl bir sürecin oluşmasına katkı sunmuyor. Halkımız bunları bilsin. Yalnız, şu bölgenin seçilmiş insanları yarın aranıza gelecek. Biz barışcıl adım attık. Peki bu insanlar niye barışa katkı sunmuyor. Gelip burada milletvekili olmaya hakları var mı?"

Hükümet ve siyasi partileri de eleştiren Ahmet Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Demokrasiyi önemseyen bir partiyiz. Özgürlükleri önemseyen bir partiyiz. Bizim bu çabamıza destek veriniz. Barış dileklerinizi sizler bütün dünyaya iletin"

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, partililerin slogan ve alkışları eşliğinde kara yolu ile Ağrı'nın Patnos İlçesine gitti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title