Haberler

Van Devlet Tiyatrosundan Şırnak'ta Tiyatro Gösterimi

Şırnak'ta Van Devlet Tiyatrosu tarafından "Zambak Limanı" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Şırnak'ta Van Devlet Tiyatrosu tarafından "Zambak Limanı" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

AK Parti Kadın Kolları ve Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği tarafından Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Mehmet Emin Acar Kampüsü 15 Temmuz Kongre Merkezi Salonu'nda düzenlenen etkinlik kapsamında Van Devlet Tiyatrosunun "Zambak Limanı" adlı oyunu iki seansta yaklaşık 2 bin öğrenciyle buluştu.

Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Şirin Ergüven Hamşioğlu, yaptığı açıklamada, 8 yıl önce Şırnak'ta tiyatro gösterimi yaptıklarını belirterek yeniden kentte bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Sahnelenen oyunu iki seansta yaklaşık 2 bin öğrencinin ilgiyle seyrettiğini ifade eden Hamşioğlu, kentte son yıllarda yaşanan terör olaylarına değindi.

Hamşioğlu, "Burada son yıllarda çok nahoş olaylar yaşandı. Terör olaylarının çocuklar üzerindeki etkileri gözlerinden okunuyor. Bunu ancak buraya gelince görebiliyorsunuz. Biz terörün gözlerdeki izlerini silmek ve öğrencileri eğlendirmek için geldik. Öğrencilerimizi tiyatroyla buluşturmak istedik." dedi.

Şırnaklı öğrencilerle bir araya gelmekten büyük keyif aldıklarını, gurur duyduklarını ifade eden Hamşioğlu, Nusaybin'den sonra Şırnak'a geldiklerini daha sonra da Batman'a gideceklerini belirtti.

Hamşioğlu, hedeflerinin bölgedeki çocuklarla vakit geçirip, onların dünyalarını renklendirmek olduğunu kaydetti.

Öğrencilerden Ebrar İnal, tiyatro oyununu çok beğendiğini, kendilerine moral verdiğini söyledi.

Merve Ünal, tiyatro oyununu ilgiyle izlediklerini anlatarak "Gerçekten çok komikti. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet Emin Acar Ak Parti Şırnak Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title