Haberler

Van Der Linden'den Fransız Meclisinin Kararına Eleştiri

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Rene van der Linden, Fransız meclisinin Ermeni yasa tasarısını kabul etmesini eleştirerek, "bunun yanlış bir yol olduğunu" söyledi.

AKPM Başkanı, Ankara'dan İstanbul'a hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, parlamentonun tutumunun gerilimi artırdığına işaret ederek, "Köprüler inşa etmeye, uzlaşıya ihtiyacımız var" dedi.

Parlamentonun kararının, ifade özgürlüğü konusunda kötü bir örnek oluşturduğunu belirten van der Linden, Fransız Senatosu'nun parlamentoyla aynı yolu izleyeceğini düşünmediğini kaydetti.

Van der Linden, bununla birlikte, Türk hükümetinin de Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesini değiştirmesi gerektiğini söyleyerek, "Ülkenizde de herkes düşüncesini serbestçe söyleyebilmeli" dedi.

Türkiye'nin AB ile müzakere sürecine de değinen van der Linden, müzakere sürecinin ve Türkiye'deki reformların devam etmesinin, hem AB hem de Türkiye'nin çıkarına olduğunu ifade etti.

"Tren kazası" ifadesini sevmediğini de kaydeden van der Linden, bu süreci "bir ortaklık süreci" olarak görmeleri gerektiğini söyledi.

Eleştirinin olumlu bir unsur olduğunu, bunun bir çeşit yardım olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade eden van der Linden, Türkiye'nin Avrupa'da olanlarla ilgili bazen çok asabi bir yaklaşım sergilediği yönünde bir izlenim edindiğini de söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title