Haberler

Van'daki Terör Saldırısı

Van'da PKK'lı teröristler tarafından Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 53 kişinin yaralandığı saldırıda zarar gören iş yerlerinin onarılması için çalışmalar devam ediyor.

Terör örgütünce AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis kontrol noktasına patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının ardından vatandaşlar, iş yerlerindeki enkaz yığınlarını temizleyerek onarım çalışması başlattı.

Belediye ekipleri de kaldırımlarda biriken molozları kaldırarak, cadde ve kaldırımları yıkadı.

Büyük hasara neden olan terör saldırısına tepki gösteren vatandaşlar da iş yerlerine Türk bayrağı asarak, saldırıyı lanetledi.

Esnaf Mahmut Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırısı nedeniyle bayramı kutlayamadıklarını söyledi.

Geçim kaynağı olan iş yerinin terör saldırısında kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Kahraman, bu saldırıların son bulmasını istedi.

"Bu yaşatılanlar vahşettir"

Huzurlu bir yaşam istediklerini belirten Kahraman, şöyle devam etti:

"Biz kardeşiz ve güzel bir yaşam istiyoruz. Bu yaşatılanlar vahşettir. Böyle bir saldırıyı kınıyoruz. Patlamanın olduğu gün köyümde kurban kesiyordum. Patlamadan sonra geldiğimde iş yerimin bu durumda olduğunu gördüm. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu vahşetin hiçbir tarafı anlatılmaz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Patlamayı kınıyoruz."

İş merkezi sahibi Hasan Handil, büyük emek vererek inşa ettikleri iş yerinin enkaz yığınına dönüştüğünü söyledi.

Saldırılarının son bulmasını ve huzur istediklerini ifade eden Handil, bayram gününde gerçekleştirilen saldırının tam bir felaket olduğunu anlattı.

"Devletimize bağlılığımızdan çeviremezler"

Terör saldırını kınayan Handil, şu değerlendirmede bulundu:

"Bunun arkasında olan güçleri, bunu destekleyen ideolojiyi kınıyoruz. Ben de Kürt'üm, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdiyim. Devletime, milletime bağlıyım. Hiçbir şüphe duymadan bu bağlılığımızı göstereceğiz. Bir canımız değil bin canımızı feda etmeye hazırız. Yapılan bu olay gerçekten çok büyük bir olaydır. Maddi zararla, huzursuzlukla bizi yolumuzdan, devletimize bağlılığımızdan çeviremezler. 2023 hedeflerine sağlıklı bir şekilde yürüyeceğimize inanıyoruz. Bu olaylar bizi, milletimizi yıldıramaz. Milletimiz zaten bunu 15 Temmuz da tüm dünyaya göstermiştir."

Yaşananların terör örgütünün son çırpınışları olduğunu anlatan Handil, "İslam alemi için iki kutsal gün vardır. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı. Onlarca kişi bu iş yerlerinde evlerine ekmek götürüyorlardı. Şimdi çoğu işsiz duruma düştü. Allah'ın evi dediğimiz cami ve mescitlere bile saldırıda bulunuyorlar. Şunu bilsinler ki onların bir hesabı varsa Allah'ın daha büyük bir hesabı vardır. Bu olayların Kürtlükle hiçbir alakası yoktur. Devletimiz bu olup bitenlere pabuç bırakmayacaktır." diye konuştu.

"Yapılan eylem insanlık dışıdır"

Esnaf Musa Günce de terör örgütünün kendilerini mağdur ettiğini belirterek, olaydan hem maddi hem de manevi olarak olumsuz etkilendiklerini belirterek, "Patlama gerçekleşmeden önce bir arkadaşımın dükkanına gittim. O esnada patlama gerçekleşti. Yapılan eylem insanlık dışıdır. Bunu artık akıl yoluyla çözmeliyiz." dedi.

Ali Akyıldız isimli esnaf da saldırıda hasar gören iş yerlerinin onarılması için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, saldırıda sivil insanların hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Saldırı nedeniyle bayramı buruk yaşadıklarını aktaran Akyıldız, "Biz bu bayramı kutlayamadık. Herkes evinde ailesiyle bayramını kutlarken biz burada mağduriyetimizle uğraştık. Patlama içimizi acıttı. Böyle olayları bölge halkı olarak artık yaşamak istemiyoruz. Burada çocuklar ve sivil insanlar vardı. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan bu ateşi söndürmesini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı AK Parti PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title