Haberler

Van'daki Terör Saldırısı

Van'ın Çaldıran ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş (25), memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

Van'ın Çaldıran ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş (25), memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

Tıraş'ın naaşı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Gaziantep'e getirildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı Nurdağı Devlet Hastanesinden alınarak, konvoy eşliğinde Yavuz Selim Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Cenazenin getirildiği sırada şehidin babası Abdulmutallip ile annesi Elif Tıraş ve yakınları gözyaşı döktü. Fenalaşan şehit yakınlarına 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildi.

Burada helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, cenaze namazının kılınacağı Hurşit Camisi'ne getirildi.

Bu sırada şehidin eşi İpek Tıraş ile kayınvalidesi Nurten Kurt ağıtlar yaktı. Kurt, "Üzülme kızım, ben çok gururluyum. Gerekirse kuzularım yerine ben de giderim." diye feryat etti. Şehidin eşi Tıraş da annesine sarılarak gözyaşları içinde "Neden beni bırakıp gittin." sözleriyle acısını dile getirdi.

Oğlunun tabutunu ve fotoğrafını öpen şehidin annesi Elif Tıraş da "Ana sütüm helal olsun sana. Şehitler ölmez vatan bölünmez." diyerek ağladı.

Şehit eşinin tabutunun yanına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in kolunda gelen İpek Tıraş, tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Ahmet Çelik'in yaptığı duanın ardından cenaze namazı kılındı. Şehit Tıraş'ın naaşı, askerlerin omuzunda bir süre taşındıktan sonra Nurdağı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş'ın 5 gün önce tayininin Kahramanmaraş'a çıktığı, eşi İpek Tıraş'ın ise 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Vali Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, 106. Topçu Alayı Komutanı Hava Savunma Kurmay Albay Turgut Çelebi, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti milletvekilleri Şamil Tayyar, Abdulkadir Yüksel, Ahmet Uzer, AK Parti İl Başkanı Mehmet Özkeçeciler, MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Nurdağı Kaymakam Vekili ve İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Nurdağı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Vahit Sağdıç, Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çaldıran-Doğubayazıt karayolunun, dün bölücü terör örgütü mensupları tarafından kesilerek 10 tırın yakılması üzerine müdahale için bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi sırasında önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 6 asker şehit olmuş, 2 asker yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Çaldıran Nurdağı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title