Haberler

Van'daki Deprem

Van'da meydana gelen depremler nedeniyle evleri yıkılan merkeze bağlı Akınlar köyündeki 24 aile için kalıcı konutların yapımına başlandı.

Van'da meydana gelen depremler nedeniyle evleri yıkılan merkeze bağlı Akınlar köyündeki 24 aile için kalıcı konutların yapımına başlandı.

Kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki köyde evleri yıkılan 24 aile için TOKİ tarafından konut yaptırılıyor. İnşaat çalışmalarının başladığı köyde incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı Atay Uslu, TOKİ'nin, depremde evleri yıkılan aileler için kent merkezinde 15 bin 500 konut inşa ettiğini belirterek,

"Van'da depremden sonra kentsel bir dönüşüm vardı, bugün de köysel dönüşüm çalışmasının startını verdik" dedi.

Köylerdeki ev ve ahırların "evini yapana yardım" metoduyla inşa edileceğini vurgulayan Uslu, köylerde yapılan evlerin fay hatlarından ve su baskınlarından uzak, güvenli ve sağlam araziler üzerinde kurulmasına önem verdiklerini söyledi.

Uslu, bundan sonraki depremlerde evlerin yıkılmaması ve can kayıplarının yaşanmaması için sağlam evler inşa etmenin önemli olduğuna da değinerek, şöyle konuştu:

"Bu nedenle de çalışmaları ciddi şekilde takip edeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, bugün itibariyle buraya 50 mühendis gönderdi. Bu sayı daha sonra artacak. Bu mühendislerimiz konutları bir bir kontrol edecek. Çalışmalar uygun görülürse sürecek. Biz de uygun görülen çalışmalara kredi vereceğiz."

Van'da köysel dönüşüm kapsamında 8 bin 500 konut ve 3 bin 500 ahır yapılacağını bildiren Uslu, "Konutların sağlamlığı kadar estetiğine de önem veriyoruz. Projeler de bu doğrultuda hazırlanıyor" dedi.

Uslu, incelemelerinin ardından beraberindeki heyetle köy evini ziyaret eti, yapılacak çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

- VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title