Haberler

Van'daki Deprem

Van'daki depremzedelerin, değişik şehirlerde misafirhanelere yerleştirilmesine devam ediliyor.

Van'daki depremzedelerin, değişik şehirlerde misafirhanelere yerleştirilmesine devam ediliyor.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Van'daki depremlerde evlerini kaybeden, soğuk ve karlı havada kurulan çadırlarda yaşam mücadelesi veren depremzedelerden çoğu çocuk 50 kişilik bir grubun, Afyonkarahisar'a ulaştığını bildirdi.

Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'da yaklaşık 300 depremzedeyi ağırlayabilmek için tüm hazırlıkların tamamlandığını, bunlardan ilk 50 kişilik grubu Afyon Şeker Fabrikasınin misafirhanesine ve öğretmenevine yerleştirdiklerini belirtti.

Balkanlıoğlu, "Depremzedelerimizin kaloriferli ve sıcak bir ortamı, 3 öğün sıcak yemekleri ve sıcak suları var. İnşallah bu kışı rahat geçirecekler. Ayrıca Afyonkarahisar'da bu vatandaşlarımıza yardımcı olmak isteyenler var. Giysi yardımında bulunmak ve diğer ihtiyaçlarını gidermek istiyorlar" diye konuştu.

Depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Afet Acil Durum Başkanlığından sağlanacak desteklerle giderileceğini ifade eden Balkanlıoğlu, "Bunları görüp ibret almamak mümkün değil. Bunlardan etkilenen insanlarımız, 'bugün onlara yarın bize' mantığıyla ve güzel bir dayanışma örneği vererek depremzedelerin elinden tutuyor" dedi.

-Siirt-

Siirt Valisi Musa Çolak, Van'da meydana gelen depremin ardından kente gelen 648 aileye yardım yapıldığını söyledi.

Çolak, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür ve Afet ve Acil Durum Müdürü Akşit Dayı ile Sağlık Müdürlüğü misafirhanesine yerleştirilen depremzedeleri ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Depremzede ailelerin çocuklarının sağlık muayenesinden geçirilmesi, oyuncak alınması ve devam etmeyenlerin okula devamlarının sağlanması için yetkililere talimat veren Çolak, şöyle dedi:

"Hiç şüphesiz bu yaşadığımız acılar, kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirmiş, insanlarımızı birbirine kenetlemiştir. Siirt Valiliği olarak, Van ilimizde meydana gelen depremlerin yaralarını sarmak, afet bölgesindeki vatandaşlarımızın temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak ve onların sessiz çığlıklarına karşı duyarlılığımızı göstermek için çeşitli yardım kampanyaları açtık. Bu arada Siirt'e göç eden depremzede ailelere yardımcı olmak üzere de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğümüz bünyesinde kabul bürosu oluşturduk. Amacımız ilimize gelen depremzede vatandaşlarımıza kurduğumuz bu büro aracılığıyla hızlı ve etkin bir şekilde yardımcı olmaktır. Bugüne kadar ilimiz genelinde 648 aile Valiliğimize başvurmuş bulunuyor. İlimizde 648 aileye yardım yapılıyor. Bu ailelerimizin toplam nüfusu 4 bin 227 kişiye tekabül ediyor."

Çolak, 151 aileyi, ilde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhanelere yerleştirdiklerini, akrabalarının yanına yerleşen diğer depremzedelere de nakdi gıda ve giyim yardımlarının yapıldığını kaydetti.

-Bolu-

Van'dan Bolu'ya gelen 31 depremzede, İl Özel İdaresi tesislerine yerleştirildi.

Van'da 23 Ekim'de meydana depremin ardından, barınma sorunu nedeniyle Türkiye'nin çeşitli bölgelerine gönderilen depremzedelerden Van'ın Erciş ilçesinden 6 aileden oluşan 31 kişi Bolu'ya geldi. Depremzedeler Bolu İl Özel İdaresi tesislerine yerleştirildi. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç depremzedeleri ziyaret etti.

Vali Özçimen, depremzedelere ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. Depremzedeler ise "devletimiz, milletimiz sağolsun" dedi.

Bazı depremzedeler, Vali Özçimen ile Belediye Başkanı Yılmaz'a sarılarak sevgi gösterisinde bulundu.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer'e Van'dan aileleri ile gelen 7 ilköğretim ve 2 orta öğretim öğrencisinin acilen ildeki okullara yerleştirilmesi talimatını verdi.

-Eskişehir-

Van'dan Eskişehir'e gelen 96 depremzede, kamu misafirhanelerine yerleştirildi.

Eskişehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Van'daki depremin ardından bölgeden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Van Valiliği Sosyal Destek Koordinasyon Merkezinin oluşturduğu listeye göre Eskişehir'e gelen 45 depremzede, Seyitgazi ilçesi sınırları içindeki Eti Kırka Bor İşletme Müdürlüğü, 45 depremzede DSİ 3'üncü Bölge Müdürlüğü ve Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası misafirhanesine, 6 depremzede de Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü misafirhanesine yerleştirildi.

Kendi imkanlarıyla Eskişehir'e gelip valiliğe ve kaymakamlıklara müracaat eden depremzedelerin "barınma ve iaşe" gibi ihtiyaçları imkanlar dahilinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfınca karşılanıyor.

- ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title