Haberler

Van'da 'Yeni İhale Kanunu ve Mevzuatları' Konulu Seminer

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Vatso) ile Kamu İhale Kurumu Tarafından Müteahhitlere ve Kamu Kurum Kuruluş Amirlerine Yönelik 'Yeni İhale Kanunu ve Mevzuatları' Konusunda Bir Seminer Verildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ile Kamu İhale Kurumu tarafından müteahhitlere ve kamu kurum kuruluş amirlerine yönelik 'Yeni İhale Kanunu ve Mevzuatları' konusunda bir seminer verildi.

VATSO salonunda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu yaptı. İlin sıkıntılarını dile getiren Kandaşoğlu, firmaların ihalelerde yaşadığı sorunlardan bahsetti. Kamu İhale Kurumu'nun, yapılan ihalelerde yavaş işlediğini birçok kurumun sözleşmesinde bazı maddelerin kaldırılması gerektiğini anlatan Kandaşoğlu, "Firmalarımız 5 ay çalıştıkları gibi 7 ay da cepten harcama yapıyorlar. Doğu Anadolu Bölgesi'nde mesleğini icra eden tüm firmalarımızın amacı ilin

kalkınmasıdır. Mayıs ayına girmemize rağmen henüz ihaleler yapılmamıştır. Birçok kamu kurum kuruluşunun ihale sözleşmesinde bazı maddeler firmalarımızı sıkıntıya sokmaktadır. Örneğin 12 derslikli bir yerin bitimi için 90 gün gibi bir süre biçilmektedir. Bu işin bu sürede yetişmeyeceğini hepimiz bilmekteyiz. Veya bir yol yapım işini alan firmaya 3 yıl boyunca yolun kendisine ait olduğu, bozulma olduğu taktirde tekrar yapılması isteniyor. Bu konuda Kamu İhale Kurumu geç hareket etmektedir. Bizlerin tek

istediği sözleşmelerde bulunan bazı maddelerin düzeltilmesidir" dedi.

Kandaşoğlu'nun konuşmalarının ardından seminere konuşmacı olarak katılan Kamu İhale Kurumu Grup Başkanı Ali Salman ise tüm bu sıkıntıların sadece Doğu Anadolu Bölgesi'nde var olmadığını, Türkiye'nin her yerinde aynı sorunların yaşandığını söyledi. Salman, daha sonra 'Yeni İhale Kanunu ve Mevzuatları' konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Etkinlik soruların cevaplanmasıyla son buldu.

(SER-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title