Haberler

Van'da Ücretsiz Taşımalı Hasta Servisi Başlıyor

Van Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer, Sağlık Konusunda Ulaşım Sıkıntısı Yaşanan İnsanlara Yönelik Ücretsiz Taşımalı Hasta Servisi Başlattıklarını Açıkladı.

Van Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer, sağlık konusunda ulaşım sıkıntısı yaşanan insanlara yönelik ücretsiz taşımalı hasta servisi başlattıklarını açıkladı.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Dr. Ahmet Özer, sağlık hizmetlerini vatandaşın ayağına götürmek amacı ile 8 Ocak Pazartesi gününden itibaren ücretsiz taşıma servislerinin start alacağını anlattı. Taşımaların 2 araçla yapılacağını anlatan Müdür Özer, "Van'ın belli bölgelerinde ulaşım sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımız için böyle bir hizmet başlatmış bulunmaktayız. Kentin bazı bölgelerinde ve özellikle Süphan Mahallesi'nde sağlık ocağı bulunmamaktadır. Bu sebeple kış mevsiminde 2 kilometre yol yürümek zorunda kalan vatandaşlarımızı alarak Van Eğitim Sağlık Ocağı veya Eminpaşa Mahallesi'nde bulunan 5 Nolu Sağlık Ocağı'na getirmeyi amaçlıyoruz. Süphan Mahallemizdeki sağlık merkezi sıkıntısını da 2007 yılı içerisinde çözüme kavuşturacağız. Bu süre içerisinde kaybedecek zamanımız olmadığı için böyle bir hizmeti uygun gördük. Belirlediğimiz noktalarda alınan vatandaşlarımız muayeneleri tamamlandıktan sonra tekrar evlerine bırakılacaktır. 16 kişilik araçlarımız hiç durmadan ring sistemi halinde birer sağlık personelinin de içinde bulunacağı şekilde gezecekler. Belirli yerlere astığımız ve asacağımız pankartlarla hastalarımız bu yerlerden alınacaklardır. Halkı bilgilendirmek içinde şehrin muhtelif yerlerine ve muhtarlıklara gerekli bilgiler asılacaktır" dedi.

Konuşmalarında Van olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getiren Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"Aynı güzergah üzerinde çalışan minibüsler konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Bizim servislerimiz tamamen ters yönde çalışacaklar. İlk etapta servislere binmeye çalışan vatandaşlar olacaktır. Ama halkımız sağlık merkezine kadar duramayacak olan servislere binmeyecektir. Bizim amacımız evden alıp eve hizmet yapmak değildir. Bizim asıl amacımız kış mevsimi içerisinde ulaşım sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızı bulundukları yerden alıp sağlık merkezine ulaştırmaktır. Hizmeti daha kaliteli veremeye çalışıyoruz. Eğer halkımız bize ulaşamıyorsa biz onlara ulaşırız. Böyle olmazsa da sorunlar çözülmez. Buraya getirilen hastalarımızın ilaçlarını da Van Eczacılar Odası'yla görüşerek yerinde verilmesi konusunda çalışma içerisindeyiz."

Vekil ebe ve hemşire alımları konusunda da 185 kontenjan açıklarının bulunduğunu sözlerine ekleyen Dr. Ahmet Özer, 31 Ocak'a kadar gerekli başvuruların yapılmasını istedi.

(SER-MET-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title