Haberler

Van'da Turizm Haftası Etkinlikleri

Van Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Türkiye Genelinde 2023 Yılı İçin 63 Milyon Turistten 86 Milyar Dolar Dış Turizm Gelirinin Hedeflendiğini, Bu Rakamlar İçerisinde İl Olarak Ne Kadar Pay Alacaklarının Hesabını Yaptıklarını Söyledi.

Van Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Türkiye genelinde 2023 yılı için 63 milyon turistten 86 milyar dolar dış turizm gelirinin hedeflendiğini, bu rakamlar içerisinde il olarak ne kadar pay alacaklarının hesabını yaptıklarını söyledi.

Turizm Haftası etkinlikleri Van'da düzenlenen bir törenle kutlandı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İskele Mahallesi sahilinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Yavuz, Van'ın turizm konseyi olarak işe başlayıp ilin strateji belgesini ve bir eylem planının yapılması zamanının geldiği kaydetti. Yavuz, hep stratejiden ve eylem planlarından bahsettiklerini, maalesef bunun içinin doldurulması konusunda çok fazla bir şey yapamadıklarını belirterek, "Bundan sonra bu strateji bilgisini esas alarak odak noktaya koyup, Van'ın konumunun belirlenmesi lazım. Van turizmde nasıl gelişecek, bundan sonraki adımları nasıl atacak, bütçesiyle ve yapacağı çalışmalarla stratejisini belirleyecektir. Turizm sektöründe çalışanlar, sivil toplum kuruluşları, odalarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, üniversitemizle el ele vererek çalışmalarımızı başlatmamız lazım. Bundan sonra yapacağımız ilk turizm konseyi toplantımızda birinci öncelikli gündemin bu konu olması gerektiği kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Ülke genelinde 2023 yılı için 63 milyon turistten 86 milyar dolar dış turizm gelirinin hedeflendiğinin altını çizen Yavuz, "Bu rakamlar içerisinde biz Van olarak 2023 yılında nerede olacağız. 63 milyon turistten elde edilecek 86 milyar dolar dış turizm gelirinden il olarak nasıl bir pay alacağız. Eğer bugünkü rakamları belirlediğimiz stratejilerle ortaya koyarsak, kısa orta ve uzun vadeli çalışmalarımızı belirleyip 2023 yılında ciddi bir ilerleme kaydedersek, o zaman bir şeyler yaptığımızı düşünebiliriz. Bu rakamdan ne kadar pay alacağımızı yapacağımız çalışmalarla belirlemek durumundayız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları ve yelken gösterileri izlendi. Programa katılanlar, İl Özel İdaresi'ne ait tekneyle Gevaş ilçesindeki Akdamar Adası'na gitti.

Programa Vali Yardımcısı Ömer Özcan, Belediye Başkan Vekili Zahir Soğanda, Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, Kültür ve Turizm İl Müdürü İzzet Kütükoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(ŞAK-AKK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title