Haberler

Van'da Turist Sayısında Artış Bekleniyor

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü İzzet Kütükoğlu, Restorasyon Çalışması Tamamlanan Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'nin Ziyarete Açılmasıyla Birlikte Turist Sayısında Artış Beklediklerini Kaydetti.

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü İzzet Kütükoğlu, restorasyon çalışması tamamlanan Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'nin ziyarete açılmasıyla birlikte turist sayısında artış beklediklerini kaydetti.

Kütükoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'nin yapılan açılış töreniyle dünyaya çok iyi bir şekilde tanıtıldığını belirtti. Törenin olumlu yanlarının bu yıl turist sayısına yansıyacağını da ifade eden Kütükoğlu, Van'ın en büyük şansının turizm olduğunu, bunun için herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması gerektiğini söyledi. Kütükoğlu, "Geçtiğimiz yıl Van Müzesi ile Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'nin restorasyon çalışmalarının devam etmesinden dolayı bir

takım sorun yaşandı. Bu yıl kilisenin açılışına değişik ülkelerde birçok insan katıldı. Tüm otellerimizin 3 aylık rezervasyonları dolmuş durumdadır. 2006 yılında ilimize 173 bin 646 yerli ve 20 bin 911 yabancı turist olmak üzere toplam 194 bin 537 kişi gelmiştir. Kilisemizin açılışıyla birlikte 3 ay içerisinde 29 bin 78 yerli ve 2 bin 790 yabancı olmak üzere 31 bin 868 turist ziyaret etmiştir. Biz bu sayının daha da çok artacağına inanıyoruz. Çünkü Van tarihi zenginlikleri bakımında cazibe merkezi olan

bir ildir" şeklinde konuştu.

(SER-ŞA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title