Haberler

Van'da Sokakta Çalışan Çocukların Karne Eğlencesi

Van'da Sokakta Çalışan ve Okuduğu Okulda Başarı Elde Ederek, Taktir Teşekkür Belgesi Alan Çocuklara Yönelik Eğlence Düzenlendi.

Van'da sokakta çalışan ve okuduğu okulda başarı elde ederek, taktir teşekkür belgesi alan çocuklara yönelik eğlence düzenlendi.

Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde (ÇOGEM) gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar gönüllerinde halaylar çekerek dans ettiler. Zaman zaman söylenen şarkılara eşlikte eden çocuklar, taktir ve teşekkür belgelerini havaya kaldırarak sevinçlerini dile getirdiler. Hem okul okuyup hem de çalışarak aile bütçelerine katkıda bulunduklarına ifade eden Garip Kanat, Yakup Karakoç ve Esat Yıldız isimli çocuklar, böylesi etkinlikler sayesinde her şeyden uzak kaldıklarını ve huzurlu bir şekilde zaman geçirdiklerini dile getirdiler. Çalışmayı istemediklerini fakat aile bütçesine katkıda bulunmak zorunda olduklarını ifade eden çocuklar, her şeye rağmen çok mutlu olduklarını kaydettiler.

Öte yandan konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Çelik, okullarında büyük başarı göstererek, taktir ve teşekkür alan çocuklara yönelik bir eğlence programı düzenleyip çeşitli hediyeler verdiklerini vurguladı. Çelik, bu çocukların sokaklarda ezilmemeleri ve çalışmamaları konusunda büyük çaba sarf ettiklerini de kaydetti.

(SER-MET-Y) 13.06.2008 17:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title