Haberler

Van'da Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarından ABD'ye Tepki

İnsan Hakları Derneği (İhd) Van Şube Başkanı Cüneyt Caniş, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 11 Eylül 2001 Saldırılarından Sonra Birleşmiş Milletleri (BM) Saf Dışı Bırakarak, Irak'a ve Ortadoğu'ya Adalet Adı Altında Vahşet ve Trajedi Götürdüğünü Söyledi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanı Cüneyt Caniş, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra Birleşmiş Milletleri (BM) saf dışı bırakarak, Irak'a ve Ortadoğu'ya adalet adı altında vahşet ve trajedi götürdüğünü söyledi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) binasında düzenlenen toplantıda Mazlum-Der heyeti, DTP yöneticileri, DTP Belediye Meclis üyeleri, Göç-Der, Tuyadder, Hacıbekir Mahallesi Özgür Yurttaş Derneği temsilcileri adına basın açıklamasını İHD Van Şube Başkanı Cüneyt Caniş okudu. Caniş, Irak'ın Musul kentine 14 Ağustos tarihinde yapılan saldırıyı kınadı. Caniş, "Bölgede yaşanan tüm halklar, Kürt kökenli Yezidiler'e yönelik bu saldırıya karşı duyarlı olmalıdır. ABD'nin 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra BM'yi saf dışı

bırakarak Irak ve Ortadoğu'ya adalet adı altında vahşet ve trajedi götürmüştür. Irak hükümetini olayın aydınlığa kavuşturulup, fail veya faillerinin yakalanıp adli makamlar önüne çıkarılması için etkin soruşturma yapmaya çağırıyoruz" dedi.

(SER-AKK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title