Haberler

Van'da Şehitler İçin İftar Yemeği Verildi

Van'ın İpekyolu ilçesinde 10 Mayıs 2016'da PKK mensuplarınca döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan polis memuru Ahmet Çam ve mahalle bekçisi Ferhat Arslan için İskele Mahallesi'ndeki Et Balık Kurumu Camii'nde iftar yemeği verildi.

İftar öncesi mevlit ve Kur'an-ı Kerim'in okunduğu programda şehitlikle ilgili ilahiler de okundu. Van Valisi İbrahim Taşyapan, şehitlerin kahramanlıklarının herkesçe bilindiğini belirterek, kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz olduğu sürece bu ülkenin bir çakıl taşını bile kimsenin koparamayacağını söyledi. Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçildiğini ifade eden Vali Taşyapan, "Mübarek Ramazan ayındayız. Allah milletimize ve devletimize dini güzellikler versin, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Burada gerek şehit Ferhat kardeşimizin eşi, kızları, oğlu, kardeşi, amcaları ve aile büyükleri ile aşireti cenazesinde, taziyesinde ve daha sonraki süreçlerde hep dik bir duruş gösterdi. İnşallah Ramazan hürmetine Rabbim ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaz, bozmak isteyen hainlere de fırsat vermesin inşallah" dedi.

"BİR OLDUĞUMUZ SÜRECE BU ÜLKENİN BİR ÇAKIL TAŞINI BİLE KİMSE KOPARAMAYACAKTIR"

Millet olarak el ele vererek hainleri bu memleketten defedeceklerini belirten Taşyapan şunları söyledi:

"Devletimiz, gücü ve güvenlik kuvvetiyle ve hep beraber millet olarak el ele vererek hainleri bu memleketten defedeceğiz. Bu ülke hepimizin, bu ülkenin her tarafında hepimizin hakkı vardır. Kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz bir olduğu sürece bu ülkenin bir çakıl taşını bile kimse koparamayacaktır inşallah. Hep beraber İstiklal Savaşı verdik, hep beraber bu ülkeyi müreffeh, yaşanılabilir ve herkesin göğsünü gere gere yaşanılabileceği bir ülke haline getireceğiz. Allah memleketimizi bu sıkıntılardan korusun. Bütün vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin huzur içerisinde yaşayacağı kardeşlik içerisinde bir ülke haline getirsin."

İftar sonrası duaların okunduğu programa İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Salih Süer, kurum amirleri, şehitlerin silah arkadaşları, şehit Ferhat Arslan'ın ailesi ve akrabaları katıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İpekyolu Yerel Haberler

title