Haberler

Van'da Seçmen Listeleri Askıdan İndirildi

Van'da Seçmen Listeleri Askıdan İndirildi. İşini Son Güne Bırakan Vatandaşlar İse İzdihama Neden Oldu.

Van'da seçmen listeleri askıdan indirildi. İşini son güne bırakan vatandaşlar ise izdihama neden oldu.

22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimleri için 9 Mayıs 2007 tarihinden bu yana muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen listeleri bu akşam indirildi. Türkiye'de ilk kez Bilgisayar Destekli Seçmen Kütük Sistemi'ne göre oluşturulan seçmen listelerin askıya çıkarıldığı son gününde isimlerini bulamayan veya oy kullanmak için gerekli olan T.C. kimlik numarası olmayan binlerce kişi, Van Adalet Sarayı'nda bulunan Merkez İlçe Seçim Kurulu'na akın etti. Binlerce kişinin son günde başvurmasıyla

birlikte bilgisayar sistemi kilitlendi, başvuruları kabul eden görevliler zor anlar yaşadı. Vatandaşların işlerini son güne bırakması nedeniyle binanın içinde oluşan kuyruk uzayıp, binanın 3. katına kadar çıktı. Yaşanan izdihamda bir çok kişi başvurusunu yapmadan geri dönerken, özellikle yaşlılar oluşturulan kuyruktan çıkarak kenarda oturmayı tercih ettiler. Mesai saatinin bitmesinde sonra gelenler ise içeri alınmadı.

Yaşanan izdihamı engellemek için çok sayıda polis görev alırken, seçim kurulunun yetkilileri, sadece bugün 3 bin civarında kişinin gelip müracaat ettiğini kaydetti. Vatandaşların bahanesi ise genellikle 'Fırsat bulamadım, yoksa son güne bırakmazdım' oldu.

(ŞA-MET-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title